Králičí chrbát s pyré z romanesca

Ladislav Zajac a Roman Cintula
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 3. augusta 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Králičí chrbát s pyré z romanesca Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 min
príprava

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Chrbát z králika nakrájame na menšie časti, dáme do misky, pridáme tymian, rozmarín a olivový olej. Takto pripravený chrbát upečieme na grile alebo na panvici.

  2. 2

    Romanesco rozoberieme na menšie ružičky a varíme v osolenej vode asi 10 minút spolu s medvedím cesnakom. Po uvarení rozmixujme a zjemníme maslom.

  3. 3

    Zelenú a bielu špargľu očistíme, oblanšírujeme v horúcej vode a prudko schladíme. Roztopíme maslo, na ktorom opražíme nakrájanú zelenú a bielu špargľu, osolíme a okoreníme. Podlejeme smotanou a necháme zredukovať.

  4. 4

    Cviklu umyjeme, nakrájame na plátky asi 3 mm hrubé a fritujeme v olivovom oleji ako lupienky.

  5. 5

    Na tanier dáme pripravené pyré z romanesca, ugrilovaného králika, špargľu s omáčkou a dozdobíme cviklovými lupienkami.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist