Vyprážané tofu s kroketkami

romina - fotkaromina, 23. januára 2014
Vyprážané tofu s kroketkami
Foto: romina
45 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Tofu si obalíme v horčici a strúhanke a vysmažíme.

  2. 2

    Kroketky: Uvaríme zemiaky v šupke, rozmixujeme ich, pridáme vňať, soľ a kúsok múky. Vytvarujeme guličky, obalíme v strúhanke a vysmažíme na oleji.

  3. 3

    Šalát: Nakrájame cibuľku a uhorku na krúžka, pridáme kúsok octu a vody. Osolíme a pridáme cukor a černe korenie.

Diskusia k receptu

mariamka
obcas experimentujem s tofu a tento tvoj recept sa mi naozaj paci, pekne si dala prilohu aj salat, len ten slovencina :)
romina
A co s tou slovencinou? Nejak si chybu neuvedomujem
romina
Ak igde o kruzka, to sa u nas normal pouziva:)
mariamka
v poho ,,, ved som dala smajla,:) len var a pis dalej, hlavny je recept, tiez myslim, ze tu sa moze slang resp. domace vyrazy tolerovat
2010
@sizinka , z takto vyprazeneho tofu sa stane spongia ktora lahko absorbuje ine chute - omacky a taketo tofu sa vola tofu puffs.


iwuska
@2010 , ale toto je presne ten typ tofu, co u nas velmi tazko zohnat, ako vobec, maximalne tak v cinskych bistrach ho pripravuju. nase tofu je uplne ine, kdesi som kedysi aj studovala o roznych druhoch a konzistenciach, ale uz si vobec nepamatam rozdiely ani nazvy. kazdopadne, presne tento typ tofu, co si hodil na foto, mam velmi rada, ale videla som som asi iba raz a za cenu, ktora bola uz aj na mna, rozhadzovaca labuznika, prilis vysoka za kus soje :)
elixir
@romina dnes som vyprážala tofu v horčici a strúhanke podľa Teba, nemala som lahôdkové, iba biele, teda som ho vyčvachtala v sójovej omáčke a nechala chvíľu marinovať :) Namiesto krokiet som dala pečené zemiaky. Ďakujem za fajn inšpiráciu, tofu bolo moc dobré :)







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia