Foto: martinis
Jemná cesnaková polievka s petržlenovou vňaťou.
3
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené a na kocky pokrájané 2 väčšie zemiaky uvaríme v 0,5 l vody. Až sú mäkké, časť vody zlejeme a pridáme mlieko. Ponorným mixérom spolu s vajíčkom rozmixujeme na kašu.
- 2
Pretlačený cesnak varíme v zvyšnom 0,5l vody, pridáme kašu, rozmiešame, dochutíme soľou, petržlenovou vňaťou a lyžicou masla.
- 3
Prehrejeme a podávame s opečenými krutónmi alebo kockami suchára.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
si šikovný:)