Závin zo špenátom a Nivou
Dáme si rozmraziť balíček lístkového cesta. Na oleji osmažíme nakrájanú, stredne veľkú cibuľu zalejeme troškou vody...
Amur po staročesky
Manžel doniesol čerstvého amura a nevedela som čo s ním. Tak som skúsila jeden recept na...
Svoja pečienka
V originály sa toto jedlo volá Štefanská pečienka. Ale keďže sa robí z hovädzieho mäsa a ja...
Linguine s krevetami a sušenými paradajkami
V jednej talianskej reštaurácii v Bratislave som si raz dala tieto úžasné cestoviny. Linguine s krevetami...
Zapečená brokolica so syrom a šunkou
Brokolicu rozoberieme na ružičky a dáme variť do osolenej vody. Keď je brokolica mäkká vyberieme, uložíme...
Ruské pirohy
Náplň: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené nebo umleté maso, podle chuti osolíme a opepříme...
Losos s citrónovo-estragónovou omáčkou
Komerčný recept Šťavnatý filet z lososa preliaty smotanovou omáčkou, doplnený orestovanou zeleninkou a zemiakmi. Skvelý...
Prekladanec
Netradičné spracovanie tradičného jedla z Pohorelej nám v tomto videu predstaví rodák z obce Pohorelá Andrej Syč,...
Kurací paprikáš
Pridajte do tohto skvelého jedla delikátnu údenú papriku, ktorá mu dodá zvláštne čaro.
Kuracie mäso po čínsky s kešu orieškami a ustricovou omáčkou
Čínske reštaurácie a ázijské bistrá vôbec sú plné typickej vôňe, ktorá ma vždy núti prinajmenšom spomaliť...
Odrezky z hovädzieho mäsa na hrášku a šampiňónoch
Odkladám odrezky z hovädzieho mäsa a tento receptík dokazuje, že aj z odrezkov sa pridaním iných...
Morčacie prsia na netradičný spôsob
Toto mäsko výborne chutí našej rodine i známym. Je originálne a netradičné.
Račianska bravčová pochúťka
Bravčové pliecko nakrájame priečne cez vlákna. Cibuľku orestujeme na troche oleja do sklovita, pridáme na...
Steak s falošnej teľacej sviečkovice s opekanými zemiakovými plátkami a poľným šalátom
Jednoduché jedlo, ktoré dokáže pripravit aj začiatočník za sporákom. Pri tomto jedle kvoli čerstvosti chuti používame hrubú...
Bravčové na šťave s Chaotian chilli
Opäť som sa rozhodla vynoviť recept, ktorý pozná každý. Bravčové na šťave je klasika, ...
Voňavá morčacia roláda
Pre všetkých vás, ktorí máte radi chutnú morčacinu je tu príležitosť vychutnať si voňavú morčaciu roládu....
Kurča tikka masala
Chcete vyskúšať niečo iné? Toto kurča na indický spôsob je super pochúťka. A priatelia vám neuveria,...
Šťavnaté smotanové prsia
tento recept robíme roky, tak som sa rozhodla s Vami oň podeliť kedysi sme vyprážali ale...
Plnená hovädzia roláda
Hovädzie mäso nakrájame filetovým nožom na veľký plát, jemne naklepeme, potrieme cesnakom, horčicou, ...
Prosciutto bruschetta
V jednoduchosti je krása. Chrumkavé pečivko s mozarellou, prosciuttom a bazalkou.
Steak z kengury
Syn kúpil mäso z kengury. Doniesol ho k nám, nech ho uvarím. Ešte som...
Sýrové vafle
V míse mícháme všechny přísady od mouky po máslo, až získáme hladké těsto. Přimícháme sýr,...
Hovädzí tokáň na čiernom korení podľa pána Károlya Gundela
Rodina Gundelových vlastní svetoznámu reštauráciu v Budapešti už 150 rokov. Už v 6. generácii sa...
Cigánske rezne
Tento recept mám zo starej slovenskej kuchárskej knihy a patrí medzi obľúbené recepty v našej rodine.
Lasagne rýchlo a prakticky
Neľakajte sa hneď ako začujete slovo lasagne. Nie je to nič iné ako zapekané cestoviny ktoré...
Syrová roláda
Syrovú roládu zbožňujeme u nás doma, dnes som chcela vyprážať syr so šunkou, ale nakoniec...
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Viete ako chutne pripraviť „Mateja“? Ak nie, určite si pozrite toto video.
Kurča na pomarančoch
Kura je u nás doma asi najčastejšie používaným mäskom v kuchyni. Vyskúšala som množstvo rôznych premien prípravy...
Bravčové kare v majonézovom kabátiku
Tento recept mi poslala známa mailom ale neviem kto je jeho autorom?Zdal sa mi zaujímavý a neuveriteľný,...
Kuracie cordon bleu s omáčkou demiglace z Francúzska
Prípravu omáčky demiglace začneme tým, že pripravíme teľacie kĺbové kosti a dáme ich zapiecť na pekáči do...
Jeleň v záhrade
Jeleň nazbieral zopár hríbov a vybral sa do záhrady, kde stretol mrkvu, petržlen, zeler,...