Tento recept mi poslala známa mailom ale neviem kto je jeho autorom?Zdal sa mi zaujímavý a neuveriteľný,tak som musela vyskúšať aj s fotopostupom:)Pôvodný recept Zobraziť celý popisTento recept mi poslala známa mailom ale neviem kto je jeho autorom?Zdal sa mi zaujímavý a neuveriteľný,tak som musela vyskúšať aj s fotopostupom:)Pôvodný recept je z bravčovej krkovičky(ja ju veľmi nemusím), ale keďže mäsko má byť šťavnaté a mäkké,skúsila som bravčové kare a trošku som si pridala aj iné ingrediencie :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
| veľkosť,podľa veľkosti rodiny:) (1kg), (bez kosti) | 
                                                             | 
                                                    
| 200ml | 
                                                             | 
                                                    
| 2 | 
                                                             | 
                                                    
| 100g | 
                                                             | 
                                                    
| 1KL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 3KL | 
                                                             | 
                                                    
| 2KL | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2KL | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 6 lístkov | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Všetky ingrediencie som použila tak na 1kg mäska.Mäsko osolíme,okoreníme,posypeme mletou rascou,majoránkou(kto nemá rád môže vynechať,ale ani ju nebolo cítiť),mletým zázvorom a mletým rozmarínom.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Potom vložíme do pekáča a natrieme majonézou.Pekáč nemastíme ani neolejujeme.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Na majonézu poukladáme kolieska cibuľky.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
A všetko zasypeme postrúhaným syrom.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Mäsko podlejeme asi tak 100ml horúcej vody,do vody som pridala sušenú šalviu,pekáč zavrieme a dáme do rozpálenej rúry.Pečieme tak 1:00hod.-1:10hod.,takže obed je hotový rýchlo:)
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Pravdu povediac som sa aj bála,že mäsko bude presušené a tvrdé...!Ale už mám odskúšané:)))Mäsko bolo super(dokonca sa mi zdalo že sa ani veľmi nespieklo) a tá cibuľka mala veľmi dobrú chuť:)Do rúry som doložila aj zemiačky piecť,takže dnešný obed bol šup,šup:))
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu