Tento recept mám zo starej slovenskej kuchárskej knihy a patrí medzi obľúbené recepty v našej rodine.
Suroviny
Podľa počtu osôb alebo vykostené kuracie stehná |
|
|
|
na vyprážanie |
|
alebo slovenská ryža |
|
|
|
strúhaný |
|
|
|
|
Postup
-
1
Krkovičku mierne naklepeme (kuracie stehná nemusíme), osolíme a okoreníme a krátko opečieme na horúcom oleji z obidvoch strán.
- 2
Rezne poukladáme na pekáč do ktorého sme naliali trochu oleja z opekania, potrieme horčicou, posypeme nastrúhanými kyslými uhorkami (nešetríme) a posypeme nastrúhaným syrom.
- 3
Rúru vyhrejeme na 180°c a zapekáme cca 30 min (kuracie rezne o niečo kratšie).
- 4
Podávame so zemiakmi alebo so slovenskou ryžou a zeleninovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu