Cigánske rezne

zimanjozka - bez fotkyzimanjozka, 4. apríla 2012

Tento recept mám zo starej slovenskej kuchárskej knihy a patrí medzi obľúbené recepty v našej rodine.

Suroviny

Podľa počtu osôb alebo vykostené kuracie stehná
 na vyprážanie
  alebo slovenská ryža
 strúhaný




Postup

  1. 1

    Krkovičku mierne naklepeme (kuracie stehná nemusíme), osolíme a okoreníme a krátko opečieme na horúcom oleji z obidvoch strán.

  2. 2

    Rezne poukladáme na pekáč do ktorého sme naliali trochu oleja z opekania, potrieme horčicou, posypeme nastrúhanými kyslými uhorkami (nešetríme) a posypeme nastrúhaným syrom.

  3. 3

    Rúru vyhrejeme na 180°c a zapekáme cca 30 min (kuracie rezne o niečo kratšie).

  4. 4

    Podávame so zemiakmi alebo so slovenskou ryžou a zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu

laurisia
Ako tak počúvam - aby si kvôli názvu nebola obvinená z rasovej diskriminácie :-)))
chapona
takéto recepty mi vyhovujú, šetria čas, ďakujem za rct
orchidea
Podobný recept robím aj ja ale pridávam aj cibuľu...vynikajúce.
haston
jednoduché a chutné. aj cez sviatky sa hodí.
evanaaa
@laurisia , ak nie cigánske, tak diabolské, len ja by som ich ešte posypala niečim štiplavým, ale dobre to vypadá, @zimanjozka , nie si tu dlho, a dávaš dobrý recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia