Kurací paprikáš

podravka - fotkaPodravka, 10. marca 2018 13:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Kurací paprikášFoto: podravka

Pridajte do tohto skvelého jedla delikátnu údenú papriku, ktorá mu dodá zvláštne čaro.

4
porcie
60 min
príprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Na zahriatom oleji si opražíme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme mrkvu nakrájanú na krúžky, zeler a papriku nakrájanú na kocky, bobkový list a všetko krátko opražíme.

  2. 2

    Kuracie stehná umyjeme, osušíme, potrieme Podravka ochucovadlom a pridáme k zelenine.

  3. 3

    Podlejeme troškou vody a za stáleho miešania dusíme približne 10 minút na miernom ohni. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky, pretlačený cesnak, posypeme údenou paprikou a dusíme ďalších 5 minút.

  4. 4

    Zalejeme horúcou vodou tak, aby bolo mäso zakryté. Varíme pod pokrievkou na miernom ohni, dokým nebude mäso uvarené

  5. 5

    Nakoniec primiešame Podravka paradajkový koncentrát. Takisto primiešame škrob zmiešaný so smotanou a necháme zovrieť.

  6. 6

    Podávanie: Podávame posypané mletým čiernym korením a nasekanou petržlenovou vňaťou s prílohou podľa vašej chuti.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist