Kurací paprikáš
Kurací paprikáš

Kurací paprikáš

podravka - fotkapodravka, 10. marca 2018. Komerčný recept.
Kurací paprikáš
Foto: podravka

Pridajte do tohto skvelého jedla delikátnu údenú papriku, ktorá mu dodá zvláštne čaro.

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

3 lyžice
100 g
100 g
50 g
100 g
1 ks
4 ks
1 lyžica
200 g
3 strúčiky
3 lyžičky
1 lyžica
150 ml
1 lyžica
1 lyžička
2 lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na zahriatom oleji si opražíme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme mrkvu nakrájanú na krúžky, zeler a papriku nakrájanú na kocky, bobkový list a všetko krátko opražíme.

  2. 2

    Kuracie stehná umyjeme, osušíme, potrieme Podravka ochucovadlom a pridáme k zelenine.

  3. 3

    Podlejeme troškou vody a za stáleho miešania dusíme približne 10 minút na miernom ohni. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky, pretlačený cesnak, posypeme údenou paprikou a dusíme ďalších 5 minút.

  4. 4

    Zalejeme horúcou vodou tak, aby bolo mäso zakryté. Varíme pod pokrievkou na miernom ohni, dokým nebude mäso uvarené

  5. 5

    Nakoniec primiešame Podravka paradajkový koncentrát. Takisto primiešame škrob zmiešaný so smotanou a necháme zovrieť.

  6. 6

    Podávanie: Podávame posypané mletým čiernym korením a nasekanou petržlenovou vňaťou s prílohou podľa vašej chuti.

Diskusia k receptu


Jeden komentár