Kurací paprikáš
Pridajte do tohto skvelého jedla delikátnu údenú papriku, ktorá mu dodá zvláštne čaro.
porcie
príprava
Suroviny
| 3 lyžice |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| 4 ks |
|
| 1 lyžica |
|
| 200 g |
|
| 3 strúčiky |
|
| 3 lyžičky |
|
| 1 lyžica |
|
| 150 ml |
|
| 1 lyžica |
|
| 1 lyžička |
|
| 2 lyžice |
|
Postup
-
1
Na zahriatom oleji si opražíme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme mrkvu nakrájanú na krúžky, zeler a papriku nakrájanú na kocky, bobkový list a všetko krátko opražíme.
- 2
Kuracie stehná umyjeme, osušíme, potrieme vegetou a pridáme k zelenine.
- 3
Podlejeme troškou vody a za stáleho miešania dusíme približne 10 minút na miernom ohni. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky, pretlačený cesnak, posypeme údenou paprikou a dusíme ďalších 5 minút.
- 4
Zalejeme horúcou vodou tak, aby bolo mäso zakryté. Varíme pod pokrievkou na miernom ohni, dokým nebude mäso uvarené
- 5
Nakoniec primiešame paradajkový koncentrát. Takisto primiešame škrob zmiešaný so smotanou a necháme zovrieť.
- 6
Podávanie: Podávame posypané mletým čiernym korením a nasekanou petržlenovou vňaťou s prílohou podľa vašej chuti.
Tiež kurací paprikáš:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu