Foto: sev111
tento recept robíme roky, tak som sa rozhodla s Vami oň podeliť kedysi sme vyprážali ale ako ide doba dopredu robíme to takto, verím Zobraziť celý popistento recept robíme roky, tak som sa rozhodla s Vami oň podeliť kedysi sme vyprážali ale ako ide doba dopredu robíme to takto, verím že sa Vám recept zapáči
príprava
Suroviny
2 ks |
|
3 ks |
|
3,5 čl (morská) |
|
od oka |
|
od oka (oriešok) |
|
(podľa chuti) |
|
2 čl |
|
od oka |
|
ktoré máte radi nakombinovať |
|
5 strúčkov |
|
1 ks |
|
(mala som 1,4 kg) |
|
Postup
-
1
zo zvolených surovín urobím marinádu ktorú vždy ochutnám a keď niečo treba pridať tak pridám prípadne dosolím či inak dochutím a naložím prsia aspoň na 24h do chladničky takto naložené vydržia aj 3 dni vždy vyberiete potrebné množstvo obalíte v strúhanke buď vypražíte na panvičke / je to šťavnatejšie asi kvôli viacej oleju/či upečiete v rúre to nehám na každého z Vás alebo do kyslej smotany môžete dať koreniny ktoré máte radi poprípade aj nejaké kúpené ochutené zmesi
-
2
prsia obalené v strúhanke a poukladané na plech vyslaný papierom a mierne pokvapkáme po vrchu olejom každý rezneň a dáme piecť do rúry
-
3
a už upečené
-
4
ostal výpek z mäsa do ktorého som pretlačila strúčiky cesnaku a pridala mletú červenú papriku/ aby v kuchyni nič neostalo na zmar/tak som v ňom obalila zemiaky posypala rascou a dala piecť tým výpekom som myslela že dva dni sme mali pečené mäsko na cibuli a cesnaku a ostal ten výpek dobrý slaný z mäska a škoda by ho bolo vyhodiť tak som do neho pridala ešte pretlačený cesnak a papriku vyváľala v ňom zemiaky a posypala rascou, takýto výpek zvyknem používať aj napr keď ostane s pečeného kuraťa..... robím do výpeku aj paprikáš na plechu je to mňamka a všetko dobré sa zužitkuje :-)
-
5
a tu sú aj zemiaky upečené :-)
-
6
takže želám dobrú chuť varecháči
@leomax ďakujem veľmi pekne ze milé slová verím že si ho tiež obľúbite :-D a ďakujem aj za *
@alex37 , ďakujem Vám :-)
@rain333 , určite áno aj v jogurte žienky dole nižšie píšu že ony tak robia :-)
@marienka44 , myslela som tým výpekom že dva dni sme mali pečené mäsko na cibuli a cesnaku a ostal ten výpek dobrý slaný z mäska a škoda by ho bolo vyhodiť tak som do neho pridala ešte pretlačený cesnak a papriku vyváľala v ňom zemiaky a posypala rascou, takýto výpek zvyknem používať aj napr keď ostane s pečeného kuraťa..... robím do výpeku aj paprikáš na plechu je to mňamka a všetko dobré sa zužitkuje :-)
@palokuchki , ďakujem Vám :-)
@sovka62 určite vyskúšam aj ten Váš recept :-)
@babkamt ďakujem Vám :-)
varecha.pravda.sk/recepty/chrumkave-kura-fotorecept/8008-...
@boxik môže sa dať aj obyčajná soľ nie je podmienka inak himalájska aspoň mne chutí inak a veľmi rada ju používam odkedy ju majú u nás v coop jednote predávajú túto značku a môžete si prečítať čo obsahuje biocare.sk/eshop/produkt/himalajska-sol...
Inak, @marienka44 si málokedy prečíta celý postup a potom sa vypytuje, tým je už známa. Pár riadkov navyše a hneď by mala odpoveď na svoj dotaz.