Odrezky z hovädzieho mäsa na hrášku a šampiňónoch fotorecept
Foto: pusta
Odkladám odrezky z hovädzieho mäsa a tento receptík dokazuje, že aj z odrezkov sa pridaním iných ingrediencií dá pripraviť chutné jedlo.
porcie
príprava
na 80-90 °C
Suroviny
500 g |
|
1 ks |
|
5 strúčikov |
|
3 PL |
|
200 g |
|
200 g (alebo mrazený) |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
250 ml |
|
Postup
-
1
Odrezky z hovädzieho mäsa som umyla, osušila papierovou utierkou a pokrájala na kocky.
-
2
Pokrájala som šampiňóny a cesnak na plátky.
-
3
Hrášok som umyla a nechala odkvapkať na site od vody.
-
4
V hrnci som rozpálila husaciu masť,...
-
5
...na ktorej som orestovala cibuľu pokrájanú na jemno a čerstvo mleté čierne korenie,...
-
6
...plátky cesnaku,...
-
7
...sladkú mletú červenú papriku,...
-
8
..priliala som domácu paradajkovú šťavu, po jej krátkom orestovaní...
-
9
...som pridala mäsko a poopekala som ho v tomto základe z každej strany,...
-
10
...ked už bola vytvorená na povrchu mäska jemná kôrčička, pridala som morskú soľ,...
-
11
...všetko som podliala horúcou vodou asi do výšky mäsa a prikryté pokrievkou som dusila na miernom plameni za občasného podlievania horúcou vodou do zmäknutia - asi 120 minút.
-
12
Asi 15 minút pred koncom som pridala plátky šampiňónov,...
-
13
...tymián...
-
14
... a hrášok som nechala len prehriať, to stačí, lebo som mala čerstvý hrášok.
-
15
Podávala som horúce s dusenou ryžou, šťavičku zahustila i bez múky cibuľa, glej z nožiny, ktorú som mala v odrezkoch tiež a mäsko na šťave malo výbornú chuť tymiánu, šampiňónov, mladého hrášku a ostatných použitých ingrediencií. Recept som pridala ako dobrú inšpiráciu na výborné a chutné využitie z odrezkov hovädzieho mäsa na dobré jedlo.
dakujem za pochvalu.
je to jednoduchý recept na využitie odrezkov, je variabilný a husacia či kačacia masť dá dobrý chuťový základ i šmrnc.
som rada, že sa ti môj recept páči :-)
dakujem za pochvalu, uloženie do kk a 5*.
vaše pocity sú mimo obliga tejto stránky o varení.
toto by som však nedala medzi guláše, len ako mäso na šťave, tento môj recept nespĺňa atribúty gulášu, chuťovo je však super, ako vravíš ty sama :-)
teší ma, že som ti pripomenula tvoje obľúbené jedlo.
dakujem.
áno, rozdiel je cítiť, jedlo má lahodnejšiu chuť.
v odrezkoch som mala kúsky z hovädzieho zadného, z hovädzieho móčingu a z hovädzích líčok, aj z roštenky tam bolo.
teší ma, že som ti ju týmto receptíkom pripomenula :-)
s horčicou som ešte nerobila - príma nápad, určite vyskúšam :-)))
dakujem ti za pochvalu.
ale nie je dovod, je to vynikajuce masko a recept je skvely
ak vieš chutnejšie označenie, povedz ho kľudne a premenujem bez problémov.
som rada, že sa ti recept páči. :-)
dakujem.
aj tu varecha.pravda.sk/recepty/mexicky-gulas-so-syrom/41304-re...
, bol aj v receptúrach teplých pokrmov. Ja si tú chuť pripomínam aj po tých rokoch, doma som ho pritom robila asi 3x, takže tvoja fotka mi ho hneď pripomenula, budúci týždeň naplánujem, ďakujem:-)
to si mala teda šťastie, že to robieval váš kuchár v zamestnaní, my v práci sme také veľké šťastie nemali, patrí mu teda aj moja poklona za také výborné jedlo.
som rada, že som ti ho aspoň pripomenula a ešte radšej, že si svoj obľúbený guláš pripravíš ty doma.
to ja dakujem tebe, lebo aj ty si mne pripomenula výborný recept na mexický guláš. :-)
vdaka.
fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/10538580_10201...
Marcel-prečo ty nasilu seješ ZLO..??
dakujem.
a čo je mimo obliga tejto stránky o varení a vulgarizmy, to ja nekomentujem.
Len som si vsimol pocarbany horny lavy roh na fotke, "toť vsio".
je to len šikmý záber a jedlo je predsa na stole v horizontálnej polohe rovno.
ešte si nikdy tak nefotila???
však skús a uvidíš, že sa ti nevyleje :-)
rozosmiala si ma chutne od srdca DDDDDD
dakujem.
no vieš, ja to bez tých rozprávok k tomu neviem, je to môj štýl podania receptu, ak to tebe nevyhovuje, nečítaj to alebo len jednoducho akceptuj. videla som tu aj oveľa kvetnatejší štýl, dokonca od muža, nebudem ho menovať a nikdy si to nekritizoval.
som rada, že chuťovo to môže byť ok.
dakujem.