Plnená hovädzia roláda
Pavol Gustiňák
šéfkuchár penziónu Koliba v Dolnom Kubíne, 6. februára 2011
šéfkuchár penziónu Koliba v Dolnom Kubíne, 6. februára 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Hovädzie mäso nakrájame filetovým nožom na veľký plát, jemne naklepeme, potrieme cesnakom, horčicou, drveným farebným korením, osolíme, pridáme na plátky nakrájanú oravskú slaninu a sparené špenátové listy po celej ploche.
- 2
Na kraj po dĺžke naukladáme hrubšie rezance čerstvej červenej papriky a zrolujeme do rolády (na slimáka), tak, aby paprika bola v strede.
- 3
Takto pripravené mäso pečieme na cibuľovom základe za občasného podlievania v rúre pri teplote 180 oC, kým nebude mäso hotové. Podávame nakrájané na kolieska.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu