Plnená hovädzia roláda

Pavol Gustiňák
šéfkuchár penziónu Koliba v Dolnom Kubíne, 6. februára 2011
Plnená hovädzia roláda
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

600 g
100 g
60 g
1 ks čerstvá
30 g
40 g
0,1 l
150 g
 na podlievanie
 na previazanie




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso nakrájame filetovým nožom na veľký plát, jemne naklepeme, potrieme cesnakom, horčicou, drveným farebným korením, osolíme, pridáme na plátky nakrájanú oravskú slaninu a sparené špenátové listy po celej ploche.

  2. 2

    Na kraj po dĺžke naukladáme hrubšie rezance čerstvej červenej papriky a zrolujeme do rolády (na slimáka), tak, aby paprika bola v strede.

  3. 3

    Takto pripravené mäso pečieme na cibuľovom základe za občasného podlievania v rúre pri teplote 180 oC, kým nebude mäso hotové. Podávame nakrájané na kolieska.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia