Nórska treska

redakcia - fotkaredakcia, 11. júla 2009

Suroviny

4 porcie
2 KL
1 strúčik
1/2
1 PL




Postup

  1. 1

    Tresku umyjeme, osušíme, okoreníme korením na ryby a obalíme v múke.

  2. 2

    Na panvici rozohrejeme maslo, do ktorého pridáme trochu oleja, aby sa nepripaľovalo a na ňom tresku z oboch strán osmažíme.

  3. 3

    Do olivového oleja vytlačíme šťavu z limetky, pridáme olúpaný a prelisovaný cesnak, zamiešame a hotové porcie tresky touto zmesou zalejeme. Podávame so zemiakmi.

Diskusia k receptu

Vymazať
kaval
Chodím do Nórska na ryby,chytáme tresky.Pred týždňom som sa práve vrátil. Robíme tam podobne tento recept, len namisto oleja používame maslo s roztlačeným cesnakom, vymiešané na krém,tento sa dá na horúcu tresku aby sa rozpustilo..Kto nechce cesnakové maslo,môže urobiť bylinkové,alebo s pažitkou..limetky tam velmi nie su na severe,tak jednoducho to zjeme aj bez nich:)po dobrej rybačke chutí čerstvo chytená ryba vynikajúco..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia