Linguine s krevetami a sušenými paradajkami

timara - fotkatimara, 4. júna 2013
Linguine s krevetami a sušenými paradajkami
Foto: timara

V jednej talianskej reštaurácii v Bratislave som si raz dala tieto úžasné cestoviny. Linguine s krevetami a sušenými paradajkami. Nemám síce originálny recept, ale Zobraziť celý popisV jednej talianskej reštaurácii v Bratislave som si raz dala tieto úžasné cestoviny. Linguine s krevetami a sušenými paradajkami. Nemám síce originálny recept, ale podľa toho čo som ochutnala, som urobila svoje linguine. A stali sa našimi obľúbenými cestovinami. Tak ak máte chuť na trochu Talianska na tanieri, dúfam, že budú chutiť aj vám.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
200 g
4 ks
3 strúčiky
1 dcl
1 dcl




Postup

  1. 1

    Do väčšieho množstva osolenej vody dáme variť linguine. Krevety si dobre umyjeme a osušíme. Na panvici rozohrejeme olej s maslom. Krevety osolíme, okoreníme čerstvo namletým korením a orestujeme.

  2. 2

    Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak (dávam ho neskôr, aby moc nezhnedol a nezhorkol). Chvíľu ešte restujeme a potom zalejeme vývarom a bielym vínom. Niekde som čítala, že krevety sa nemajú tepelne upravovať až príliš dlho, lebo inak zostanú tuhé. Tak si dávam pozor, aby celková úprava kreviet nepresiahla 10-12 minút. Keď sa víno s vývarom zredukuje, pridám nakrájané sušené paradajky.

  3. 3

    Potom zlejem cestoviny a pridám ich do panvice ku krevetám. Premiešam. Zredukovaná omáčka cestoviny krásne obalí. A servírujem na nahriaté taniere, aby cestoviny tak rýchlo nevychladli. Posypem parmezánom, nasekanou petržlenovou vňaťou a podávam.

Diskusia k receptu

kredenc
Vynikaji recept majmä pre rodiny nezamestnaných a stotisíce obyvateľov Slovenska, majúcich príjem pod hranicou životného minima.
timara
kredenc, balík kreviet (1kg) stojí okolo 11,- € a keď si ho rozdelím na 4-5 častí tak to už sa dá, nie? :))
kredenc
Milá Timara, želám ti mesačný príjem živiteľa štvorčlenej rodiny okolo 300 eúr. A potom skús takéto recepty. Želám ti posielať deti do školy bez raňajok, bez desiaty, lebo na to peňazí niet. Nie, vôbec nejde o mňa, náš rodinný príjem (traja pracujúci) mesačne prevyšuje 4 000 eur.
(p.s. sušené paradajky, parmezán a víno máš zrejme zadarmo)
Howgh!
timara
kredenc, absolútne nechápem o čo ti ide. Názov receptu nebol - Skromné jedlo pre štvorčlennú rodinu na sociálnych dávkach! Ak na to máš uvar si ak nie, nevar. Váš spoločný príjem, ako si napísal je nadštandardný o čom ja s manželom nemôžeme ani hovoriť a napriek tomu, ak si chceme spraviť niečo dobré a výnimočné cez víkend, tak si to uvaríme. Neviem čo vedie človeka ráno o šiestej si zapnúť počítač, prihlásiť sa na stránku a hľadať čo by mohol skritizovať . . . ale ak to je tvoj životný štýl a bez toho by si ani nemohol začať deň, tak je to skôr smutné. Baví ma variť, chcela som pridať dobrý recept a podeliť sa o to s ostatnými a nie si tu vymieňať názory s človekom, ktorému nikdy nič nie je dobré (podľa ostatných tvojich komentárov čo som čítala). A teraz som dohovorila aj ja.
evusik
@timara to je tak, ak si niekto kúpi 2kg bôčika tak je to v úplnom poriadku, ale ak si uvaríš takéto jedlo, tak si zhýralec... pritom ten bôčikový obed bude asi drahší ako tvoje linguine s krevetami.... a keby už išlo celkom o peniaze, tak usušiť paradajky si môže každý doma na balkóne alebo v rúre, cestoviny sa dajú tiež doma urobiť za lacný peniaz, len tie krevety... nakoniec je to celkom lacné jedlo.... proti bôčiku samozrejme nič nemám :-)
ja mám sušené paradajky vlastné, už len tie krevety a idem nato... takéto jedlá môžem, moc pekné :-)
marianne
@evanaaa to vyborne vystihla nick rozdielny,ale rovnake pero:-)))
@timara len pokojne pridavaj dalsie taketo krasne recepty...na tomto jedle nie je nic drahe...cestoviny sa daju doma spravit alebo kupit najlacnejsie spagety,kto si nemoze dovolit ine a paradajky si susim roky sama...a kreverty?... sa nevaria kazdy den,raz za rok su aj v pekle hody..kludne aj pre 4 clennu rodinu na socialnych davkach...nedaj sa odradit...
timara
ďakujem pekne baby, odradiť sa v žiadnom prípade nedám :)) a tie doma sušené paradajky ma zaujali, môže sa sušiť akýkoľvek druh? či je na to nejaká odroda lepšia?
tiginko
@kisna ty musíš byť parádny blbec, to sa niekedy prachatým stáva.... okrem toho neviem, kto je tu zvedavý na tvoj príjem, kľudne sa ním a tvojou nevraživosťou voči ostatným napchaj. Jaj aby som nezabudla @timara - výborný recept
angast
výborný recept ! @kredenc tu obhajuje darmožráčov, ktorí sú nezamestnaní, lebo sa im nechce robiť a socialne slabšie vrstvy , ktoré
si svoje dávky prechlastajú a nemajú pre deti na jedlo. Toto jedlo nezruinuje žiadnu rodinu . Je výborne a veľmi chutné.
timara
domáce sušené paradajky úrčite vyskúšam, pred tým ma to nikdy ani nenapadlo, ďakujem :)
janger
Pekne a jednoduche jedlo. Len pekne pokracuj...
jablonovykvet
Prave som ich dorobila, mnam, akurat som namiesto linguiny mala spagety a posypala som klasickym syrom. Boli trochu suchsie (asi som zredukovala az moc omacky), ale chutovo vyborne. Dakujem za receptik :-)
timara
@jablonovykvet vždy ma poteší, keď niekto recept čo pridám vyskúša a ochutná a keď aj chutí, to je super :))) áno, cestoviny by mali byť vždy vláčnejšie - pekne obalené omáčkou, ale dá sa na konci ešte doladiť vývarom a maslom, keď vidíš, že je omáčky málo . . . kvalitnejšie cestoviny majú drsnejší povrch a vpijú aj viac omáčky . . . tak na budúce už budú určite sto pro :)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia