
Čínske rezne mojej mamky
Tieto čínske rezne sú pomenované podľa rozmanitosti výrazných chutí....

Plnené pečené domáce bravčové rebierka
Dnes som rebierka plnila. náhodou som mala také, na ktorých bolo dosť mäsa a tak...

Choucroute (šukrút)
Vo Francúzsku často podávaná alsaská špecialita mi prišla vhod, potrebovala som minúť klobásky a navariť niečo...

Obyčajná huspenina
Ahojte. Moji rodičia boli jednoduchí ľudia a tak vyzerala aj domáca kuchyňa. Z mnohých výborných jedál pripravovaných...

Rolovaný bôčik nastudeno
Perfektná mňamka pre veľkých papkáčov, ktorá vždy počká v chladničke na tú správnu chvíľku. Medzi...

Šošovicový prívarok s údenou krkovičkou a cibuľkovými kolieskami
Prívarok robievam najčastejšie so smotanou. Teraz som vyskúšala inú verziu a zdá sa mi omnoho lahšie staviteľná....

Vepřové nudličky s liškami na smetaně
Měl jsem kousek vepřové kýty a když jsem něco potřeboval v mrazáku, objevil jsem ještě balíček...

Trúbový guláš
Dobré a na prípravu jednoduché jedlo. Veľmi ľahký , rýchly a hlavne veľmi chutný guláš...

Plnená paprika bez papriky
Milujeme plnenú papriku... no nie som jediná kto nemá rád uvarenú papriku samu o sebe. A...

Bravčová panenka s citrónovo-chilli redukciou
Zemiaky som ošúpala, pokrájala na kolieska, dala na plech, trochu potrela olejom, posypala...

Rezne z bôčika
Do zomletého bôčika primiešame soľ, mleté čierne korenie a mlieko. Masu uložíme na chladné miesto...

Neúdená ľudová saláma bez vajec
Je to niečo, z čoho si vždy odrežete kúsok, keď idete okolo chladničky. Recept...

Mleté morčacie mäso v miske
Takto upravené morčacie mäso je veľmi dobré. Omnoho chutnejšie ako klasické fašírky.

Živánska
Ja, ako niekdajší mäsožravec, ktorý pred nedávnom prišiel na to, že aj jedlá bez...

Paleo pečené rebierka
Čas pečenia je trošku únavný ale môžete si rebierok pripraviť za 2-3 plechy a potom postupne vyberať...

Zapaprikovaný bôčik
Na tomto recepte asi nie je ani čo obmieňať, ale môj svokor (dedinský mäsiar) ma naučil...

Bravčové karé na pomarančoch
Osviežujúce v zimných mesiacoch. /Alebo v pochmúrnych dňoch/.

Rezančeky na dijonskej horčici
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, orestujeme na rezance nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a posypeme mletou červenou...

Rezne v snehovej pene
Takto som dnes navarila, možno pre mnohých klasika , ale u nás super obed.

Pekelné bravčové koleno podľa horárky
Tento recept mám podľa pani horárky. Ponúkla nás takýto pekelným kolenom počas chystania dreva v hore....

Bruselský nárez
Názov síce evokuje niektoré správy z médií, ale toto je nárez jedlý:-)

Mäsové guľky s hríbovou omáčkou
Tieto mäsové guličky sa môžu robiť z rôznych druhov mäsa, aj miešaných. Akurát k...

Rezne na cesnaku
Recept som našla na webe a zaujal ma jednoduchosťou. Tak som si povedala že za pokus...

Grilovaná krkovice v lázni
Nejlahodnější maso jaké si můžete připravit. Nejen krkovici. Množství oleje je pouze orientační, je...

Sviečková omáčka
Najprv na oleji urestujeme zeleninu, na ktorú nasypeme hŕstku cukru. Miešame, kým cukor skaramelizuje...

Fašírky z ovsených vločiek
Do pollitra vody dáme vegetu, necháme zovrieť a vypneme. Do vody nasypeme ovsené vločky a...