Bravčové koleno s nakladanou zeleninou

Marek Brezina
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 30. júla 2010
Bravčové koleno s nakladanou zeleninou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
45 minút
príprava
210 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 hlávka
2 ks
0,5 kg
5 ks
1 dl
2 l




Postup

  1. 1

    Očistené kolená potrieme rozdrveným cesnakom v oleji so soľou a čiernym korením. Necháme 24 hodín v chladničke.

  2. 2

    Uložíme na plech, pridáme celú cibuľu, podlejeme pivom a pečieme pri 130 – 140 oC asi 3,5 hodiny. Počas pečenia polievame pivom.

  3. 3

    Sterilizovanú zeleninu naložíme s čili papričkami a olivovým olejom a cesnakom na 24 hodín s kolenom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Robievam, ale koleno si v kuchte predvarím, takže pečiem asi 45 - 50 min.
alexdidi
Áno predvarené koleno pečieme kratšie, ale tá chuť je už iná...i keď netvrdím, že zlá, ale iná...
tinca
ja robím vykostené, tiež s pivom aj som ho pridala, to je tiež dobré,ale toto vyzerá nádherne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia