Foto: stefanm
Raz dávno som niečo podobne jedol na nejakom salaši (už si nepamätám kde!?!?) a viem,že mi veľmi chutil.Rezeň bol neskutočne chrumkavý a mal trochu Zobraziť celý popisRaz dávno som niečo podobne jedol na nejakom salaši (už si nepamätám kde!?!?) a viem,že mi veľmi chutil.Rezeň bol neskutočne chrumkavý a mal trochu inú chuť ako bežný rezeň.A pretože sme v nedeľu robili grilovačku a ostalo mi trochu mäsa tak som si na to spomenul.V obchode (už si nepamätám v ktorom) som náhodou natrafil na "kukuričnú "chrumkavú" strúhanku a bolo rozhodnuté.Doporučujem vyskúšať , bol fakt chrumkavý!!!
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistená,na štvrťky nakrájané zemiaky,mrkvu a hrášok osolíme ...
-
2
... preložíme na olejom pomastenú rozohriatu panvicu a ...
-
3
...opekáme..
-
4
Krkovičku (ja som mal napacované kúsky krkovičky z grilovačky) ...
-
5
... obalíme v trojobale a ...
-
6
... k strúhanke pridáme kukuričnu strúhanku.
-
7
...
-
8
Takto obalené rezne namočíme do oleja a ...
-
9
... vyprážame na suchej panvici do "chrumkava".
-
10
Ešte som pridal par kúskov syra.
-
11
Podával som spolu s opečenými zemiakmi , ...
-
12
...syrom , tatárskou omáčkou a zeleninou.Zapíjali sme pivom.Na salaši to podávali ako "Zbojnícky rezeň".
-
13
No a toto je pre mňa "zbojník" mojej generácie!!!
A teraz k receptu, spôsom vysmážania ma prekvapil, nepoznám také,že namočiť do oleja a na sucho vysmážať. Musím to vyskúšať. Na akej panvici si to robil?
A čo sa týka receptu, najprv musím zohnať kukuričnú strúhanku, potom skúsim.
Tvoj recept vyskúšam ,poznám to vyprážanie "na sucho".
Kukuricna struhanka je zrejme u nas pod nazvom "cornmeal"? Mozna sa ozve @babav a upresni.