Bravčová panenka na thajský spôsob
Štefan Grich
šéfkuchár hotela Panorama Resort na Štrbskom Plese, 10. marca 2013
šéfkuchár hotela Panorama Resort na Štrbskom Plese, 10. marca 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cestoviny necháme vo vriacej vode asi 15 minút, nevaríme ich a potom scedíme. Mäso odblaníme, okoreníme a vložíme do kokosového mlieka s pridaním medu a karí korenia.
- 2
Zeleninu orestujeme na tuku, okoreníme, pridáme huby, čili omáčku a sójovú omáčku, krátko orestujeme. Cestovinu dozlata opečieme na panvičke s pridaním soli a korenia. Keď je cestovina opečená dozlatista, primiešame ju k zmesi a premiešame.
- 3
Mäso vyberieme z marinády, osušíme, okoreníme a opečieme zo všetkých strán. Dopekáme v rúre asi 10 minút pri 170 °C. Hotové mäso narežeme na plátky a podávame s cestovinou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu