Čiernohronský rezeň

pacula - bez fotkypacula, 7. februára 2012

Tak tento recept ani neviem odkiaľ mám.

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2-3 ks
1-2 pl
3-4 ks väčšie
20 dg strúhaný




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, osušíme a naklepeme a obalíme v múke.Na strúhadle nastrúhame zemiaky, pridáme vajcia, mlieko soľ a korenie a vymiešame na kašičku.

  2. 2

    V múke obalené rezne obalíme v zemiakovej kašičke a vypražíme na rozpálenom oleji z obidvoch strán.

  3. 3

    Hotové rezne posypeme strúhaným syrom. Ako príloha môže byť zemiakové, pyré, alebo pečené zemiaky.

Diskusia k receptu

milanka
Výborný,ale dosť kalorický obedík..ukladám do mojej KK
marienka44
@Pacula ,ja som kedysi citala takuto pripravu : Na panvicu s horucim olejom dame iste mnozstvo /podla velkosti masa/ cesta / ako na placky/, na to polozime uz opecene maso a prikryjeme dalsim cestom a spolu opekame z oboch tran.
Tvoj postup sa mi zda praktickejsi. Netreba do cesta majoranku? Cesto drzi na mase? Vyskusam podla teba, mam pripravene rezne v jogurtovo-cesnakovej marinade. :-)
dandy
Správne je to černohorský rezeň a podával sa v reštauráciách už v 70 rokoch. Osvedčilo sa mi nastrúhané zemiaky rozmixovať, vtedy sa ľahko hmota ľahko nabalí na rezeň a aj dobre prepečie. A miesto korenia dávam majoránku ako na klasické zemiakové placky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia