Foto: zuzanka1367
Na tomto recepte asi nie je ani čo obmieňať, ale môj svokor (dedinský mäsiar) ma naučil skvelú fintu, ako stále nezoškrabávať tú skvelú paprikovú Zobraziť celý popisNa tomto recepte asi nie je ani čo obmieňať, ale môj svokor (dedinský mäsiar) ma naučil skvelú fintu, ako stále nezoškrabávať tú skvelú paprikovú nátierku z povrchu bôčika...
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
|
|
2 lyžice |
|
2 ks |
|
3 - 4 strúčiky |
|
Marináda na potretie: | |
10 lyžíc |
|
1 hlavička |
|
2-3 lyžičky |
|
1 lyžica |
|
2 lyžice |
|
1/2 lyžičky |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Bôčik dáme do vriacej vody, pridáme cesnak, soľ, bobkový list a varíme do mäkka, ten kilový som varila 75 minút.
-
2
No a teraz prichádza tá jednoduchá finta. Uvarený bôčik pokrájame na plátky, cesnak pretlačíme, pridáme vývar z bôčika, papriku soľ, korenie a vymiešame hustú pastu, ktorú natrieme na pokrájaný bôčik. Tak budeme mať pri každom súste v ústach dostatok tej fantastickej pálivej pasty.
-
3
Ešte si k tomu upečieme moje obľúbené tmavé pečivo...
-
4
Zabudnime na chvíľu na diétu a doprajme si. Toto čudné babie leto priam láka na takéto pochúťky :-)
úžasné foto
*****
Je tu veľa dobrých receptov, dá sa experimentovať s múkami, len vyskúšať a potom ich už neprestaneš piecť :) Veľa zdaru pri pečení...
@jatea určite sa Vám podaria, pochváľte sa potom výsledkom...
@zuzanka1367 ďakujem pekne za tento nápad, je to dobrota. Myslím, že týmto poteší žena (takmer) každého chlapa :-)