Bravčový bôčik
Bravčový bôčik

Rolovaný bôčik nastudeno

soniatko - fotkasoniatko, 12. marca 2018
Rolovaný bôčik nastudeno
Foto: soniatko

Perfektná mňamka pre veľkých papkáčov, ktorá vždy počká v chladničke na tú správnu chvíľku. Medzi nami - každá je tá správna :)

10 minút
príprava
150 minút
na 90 °C

Suroviny

1 kg




Postup

  1. 1

    Bračový bok zbavíme kože. Nasolíme. Z ostatných surovín pripravíme pastu. Tou potrieme bok z každej strany.

  2. 2

    Zrolujeme a vložíme do šunkovaru. Zatvorime a varime vo vode max 90-stupňovej cca 2,5 hodiny. Po vytiahnutí z vody necháme dobre vychladnúť. Ideálne v chladničke do rána. Až následne vyerieme z formy. A ďalej už netreba návod na použitie... Dobrú chuť :)

    Rolovaný bôčik nastudeno - obrázok 2

Diskusia k receptu

radost
áno...áno...dobrota..ja to robím jednoducho:uvarím v tlakáči a potriem pastou-nechám "prezrieť"..
výborné aj teplé čerstvé..aj studené..
tvoja roláda je krajšia..:-)
pivonka
@Soniatko , musela som sa zasmiať, že každá chvíľa je tá správna, tiež som toho názoru. Recept super, ale chýba mi šunkovar a v mojom veku sa bránim rozširovaniu vybavenie kuchyne.
soniatko
@Pivonka (13.3.2018 12:14)

nebran sa rozsirovaniu kuchyne :) ver mi sunkovar je zanedbatelna polozka na to kolko moznosti prinesie. pouzivam ho na plnky ku kuratu, pastety, sunky atd. takmer stale je v provoze :) a hlavne vieme co jeme... tesim sa, ze som pobavila...
altyn
Už som ju robil druhý krát a musím povedať že je to lepšie ako šunka a tiež menej prácne, takže určite budem robiť často.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia