Zapečené morčacie mäso
Zapečené morčacie mäso

Mleté morčacie mäso v miske fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 7. mája 2019
Mleté morčacie mäso v miske (fotorecept)
Foto: kvakac

Takto upravené morčacie mäso je veľmi dobré. Omnoho chutnejšie ako klasické fašírky.

10
porcií
12 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g mleté
300 g (čo najviac prerastená)
1 ks stredná
5 strúčikov
1 ks suchý
3 PL
2 PL (Napoli Hellmanns)
1 PL (Dijon Kania)
3 ks
Čerstvé bylinky:
podľa chuti
podľa chuti
Plnka:
200 g strúhaný
2 PL
 čerstvé (medvedí cesnak, petržlenová vňať)
1 ks
Na potretie misiek:
Ďalej:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Slaninu s cibuľou, cesnakom a rožkom zomelieme do misy. Pridáme mleté morčacie mäso, kečup, horčicu, vajcia, pokrájané bylinky a korenie štyroch farieb. Solíme opatrne, slanina je slaná. Všetko to spolu dobre vymiešame. Dávame do misiek potretých olejom. Misky uložíme na pech, do ktorého nalejeme vodu, do výšky tak 1 cm. Je pravda, že sa to potom robí trošku dlhšie, ale zas to tak neprihorí. A po druhé, to mäso je chutnejšie. Nech ma zje snehuliak ak klamem.

    Mleté morčacie mäso v miske (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Suroviny na plnku dáme do misy s nastrúhaným syrom a zamiešame.

    Mleté morčacie mäso v miske (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plnku nanesieme na mäso v miske do plna. Rúru zapneme na 200 °C a šupneme do nej plech s miskami. Asi po 10 minútach teplotu znížime na 180 °C a pečieme ďalej.

    Mleté morčacie mäso v miske (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po 45 minútach to bolo pekne prepečené.

    Mleté morčacie mäso v miske (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tu je vidieť, aké pekne košíky sa upiekli. Prílohu k tomu nechám na vás. U nás je k tomu zemiaková kaša a ľadový šalát.

    Mleté morčacie mäso v miske (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Druhu polovicu zarobeného mäsa som dal do vrecka od tlačenky a varil pol hodinu. Po vychladnutí som dal zapiecť do rúry na 20 minút na 190 °C. Takýto bochník je tiež dobrý, na chleba s kyslou uhorkou.

    Mleté morčacie mäso v miske (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

32 komentárov k receptu
@Kvakac , máš zvláštne neokukané, aj netypické recepty, kde na ne chodíš? Pritom sú všetky dobré už len na pohľad, a to nehovorím o chuti, ktorá je iste skvelá. Buď máš dobrý zdroj receptov alebo dobrú fantáziu na ich vymýšľanie :) Aj tento sa mi páči, ukladám si ho.....
@Haji (8.5.2019 16:33)

No, Haji neviem, neviem. Asi formu budes musiet najprv naucit varit a az potom mozes zapekat. Dufam si ju nekupila v TV Shope? Tie nemaju potrebne peciace geny. Pockame na odpoved od @Kvakac ci Ti ju odobri. ;-)
@Zolik (8.5.2019 16:41)
Jdi ty brepto, jsi byla dlouho na sluníčku, ne? Moja forma už muffinkovala. Na sladko, takže je pečící a ne že ne. Počkej, potvorko, co já ti udělám až tě ulapím. Dělat si ze starší dámy šoufky, vždyť není prvého apríla!
@Haji (8.5.2019 16:59)

Mila starsi Damo!
"Catch Me If You Can" a nedelam si soufky, len ma tak napadlo, ze tie fasirkove muffiny budu strasne smiesne v tej forme :-) Bryle mam a slnko sme nemali zu aj 5 dni, tak tym to nebude.
No dobre, no… tak promin. Udobri sa.
@Zolik (8.5.2019 17:15)
Dobrá, dobrá! Smiešných vecí už som videla kopec. Ale když jinak nedáš, tak si asi koupím zapékací misky... poklade můj nevykopaný!
P.S. Nám dnes svítí sluníčko celý den, heč
@Haji (8.5.2019 17:20)

No vidis! Ale Ty sa hned prckas a ze ja mam blbe poznamky. Inak ma napadlo este, ze by si tu Tvoju Muffinkaren mohla zatazit kamenmi, povedzme tak na 1 muffinku 1 kamen a mala by si "Fasirecky alla Skalnate Pleso"

P.S. Musim ist nakupit. Chladnicka prazdna a v spajzy obesena mys.
@Zolik (8.5.2019 17:31)
Myslíš tatranské muffinky, plesové - ajjaj tak to řeknu hned, že směruješ k vyššímu leveli receptu!!
Voják se stará, voják má. Já byla na nákupech včera, dnes je svátek a všechny obchody zatvorené.
P.S. S obesenou myšou nechci nic mít, ochranáři přírody vidí aj cez chladničku. Těš sa, dostaneš pokutu za týrání zvířátek.
@Haji (8.5.2019 17:40)
Tu su vsetky obchody normalne otvorene, ziaden sviatok, ziaden stres. Len do toho dazdu sa mi uz od pondelka nechcelo ist. Som z cukru ;-)

Ochranari prirody mi mozu prisit akurat tak zanedbanie povinnej starostlivosti.
@Zolik (8.5.2019 19:06)
Ano, dalo by sa! Já to beru celé i s udobrováním, vždyť už se nějaký pátek dělíme a umíme podělit, ne?! Přeji hezký večer všem!
P.S. Pošlu kousek sluníčka na zítra, ať je ti veseleji a tepleji, milá @Zolik !
Páči sa mi @Haji a @Zolik vaše uvoľnenie pri komunikácii. Dnešnej dobe už je málo ľudí, čo sa vie takto od srdca uvolniť. Ruku na srdce varechači, kedy ste sa od srdca poriadne zasmiali na hocijakej maličkosti. Prirodzenosť a čistota nám, akosi unika do neznáma. Takže dámy vďaka vám za tú trochu nespútanej veselosti, ktorú ste mi dopriali.

Pridaj komentár k receptu: