Foto: namarie
Milujeme plnenú papriku... no nie som jediná kto nemá rád uvarenú papriku samu o sebe. A tak som si tento tradičný recept upravila podľa svojich Zobraziť celý popisMilujeme plnenú papriku... no nie som jediná kto nemá rád uvarenú papriku samu o sebe. A tak som si tento tradičný recept upravila podľa svojich vlastných chutí. Vyskúšajte - neoľutujete :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme si ryžu. Vchladenú ju vmiešame do pomletého bravčového mäsa. Pridáme vajce, nastrúhaný cesnak, čierne korenie, mletú sladkú červ. papriku a soľ. Rukou vymiešame do lepivej hmoty a odložíme do chladničky.
- 2
Vo veľkom hrnci rozpálime olej, opražíme na ňom cesnak spolu so všetkými koreninami, worchest. omáčkou a soľou. Keď mix začne rozvooniavať pridáme paradajkovú passetu, poriadne premiešame a uvedieme do varu. Náslledne prilejeme teplý hovädzí vývar, opäť premiešame. Keď sa zmes začne variť, vyberieme
- 3
Keď sa zmes začne variť, vyberieme z chladničky mix bravčového mäsa, vytvarujeme z neho guličky a opatrne ich vložíme do paradajkovej omáčky. Varíme na miernom ohni 45 - 55 min,... Podávame s knedľou. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mne je tiež paprika ťažká..tak vždy naplním len zo dve-pre manžela-dá chuť omáčke a ostatné guľky ako ty...
@manek
vdaka za inováciu..skúsim nabudúce kápiu..ešte ma to doteraz nenapadlo...
krásne foto, dobre popísaný recept, 5*****
ja to poznám pod názvom Mäsové guľky v paradajkovej omáčke, u nás doma letia na pikantný spôsob a sú veľmi obľúbené.
Pridávam sa k jozka2, 01:30