
Škvarkové pagáče
Robievam ich rada, vždy si spomeniem na starkú, od ktorej pochádza recept. Pagáče môžeme...

Lacipecsenye - pečená krkovička
Pár dní dozadu tu bola diskusia, dostali sme doma na toto jedlo chuť, tak ho...

Tekvicový prívarok so šťavnatým mäskom
Toto jedlo patrí k mojím obľúbeným a nevymením ho za žiadne hoc aj exkluzívne jedlo. Práve...

Košovská špecialita
Za mojich mladých liet v Koši pri Prievidzi fungovala "Košovská pivnica", v ktorej podávali túto pikantnú...

Horniacka krkovička
Tento recept mám už dávno ... viem, že bol z akéhosi časopisu a chutil celej...

Fazuľová omáčka s údeným mäsom
Manžel má rád omáčky. Dnes som mu uvarila fazuľovú. Toto je mladá fazuľka, ktorú...

Zemiakový prívarok s fašírkou
Tento recept je bežná klasika, ale moj vnuk je už tak nažhavený prispievaním receptov, že sme ho...

Bravčové pliecko na spôsob sviečkovej
Viem, že pravá sviečková sa varí z hovädzieho mäsa. Ja som ju tentoraz robila z...

Varené údené koleno
Koleno dáme variť do vody spolu s koreňovou zeleninou a korením. Varíme cca 1, 5 hodiny....

Pizzovníky
Tak tento recepct mám od kamošky a mám k nemu zvláštny vzťah, lebo to bolo moje...

Najlepšia kelová polievka na svete
Viem, viem, je ich tu dosť, ale táto mi práve dnes chutila najviac zo všetkých kelových polievok....

Živánska na plechu
Opäť jeden z ďaľších jednoduchých receptov. Stačí iba krájať a krájať ...

Sviečková z bravčovej panenky
Na oleji si opražíme cibuľku, pridáme nastrúhanú zeleninu a chvíľu orestujeme

Bratislavské bravčové pliecko
Pliecko umyjeme, osušíme, osolíme a zo všetkých strán prudko opečieme na rozohriatom tuku.

Výborný boršč
Dlho som s chystala na jeho prípravu, ale vyčkala som do jesenného zberu zeleniny. Z...

Japonské mäsové taštičky Gyoza
Gyoza taštičky okrem ramenu a sushi patria medzi u nás už známe a obľúbené japonské jedlá....

Domáca pečeňová paštéta
Už som si ju musela spraviť doma, lebo čo nachádzam v poslednej dobe v kupovaných...

Gója
... raz som góju jedol a bola perfektná (oni (rómovia)vedia, čo je dobré)... pôvodný recept...

Krkovička v omáčke
Dnes som chcel na obed urobiť klasicke rezne z krkovičky, ale nechcelo sa mi robiť trojobal...

Fašírky trochu inak
Ked som prvy krat jedla fasirky, ktore urobil moj manzel, nevedela som hned prist na...

Smotanové zemiaky a mletý rezeň so syrom
Takýto obed varievala moja mamka. Smotanové zemiaky sú veľmi chutné a dobre "šmýkajú", chutia s...

Bravčové karé na horčici podliate smotanou
Mäso si vyklepeme a dobre osolíme. Na panvici rozohrejeme trochu oleja a mäsko sprudka osmažíme z...

Bravčové na horčici
Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a okmínujeme. Zatiahneme ho na rozpálenom oleji, ...

Pečená krkovička
Pečená krkovička je môj obľúbený recept a je možné ho použiť na každú príležitosť a aj slávnostnú,...

Mexické kuracie soté
Rada ho robím z kuraciny, ale chutí aj z bravčového stehna, prípadne karé.

Pečené bravčové mäso
Veľmi chutné jedlo, ktorého inšpiráciu sme našli v susednej Českej republike.

Silvestrovská pochúťka
Predovšetkým upozorňujem , nech tento recept neštudujú vegetariáni a dietári. U nás ho pripravujeme pre početnú...

Mexický guláš z bravčového mäsa
Kedže nemáme doma radi hovädzinu tak som to spravila ako vždy z bravčového

Francúzske zemiaky
Francúzske zemiaky robím od istého času zo surových zemiakov, a môžem povedať, že mi lepšie chutia,...