Manžel má rád omáčky. Dnes som mu uvarila fazuľovú. Toto je mladá fazuľka, ktorú som nenechala uschnúť - dala som ju do mrazničky.
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 650 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 čl | 
                                                             | 
                                                    
| plátok (na zjemnenie omáčky) | 
                                                             | 
                                                    
| 1,5 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| (alebo citrónová šťava) | 
                                                             | 
                                                    
| 2 - 3 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 1 čl | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Z mrazničky som vybrala balíček farebnej fazule. Nechala som ju rozmraziť.Umyla som ju.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Dala som ju do tlakového hrnca spolu aj údeným mäsom, bobkovým listom.Nesolila som. Varila som to 20 minút.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Medzitým,čo sa varila fazuľa s údeným som si očistila cibuľu.Nakrájala som ju a opiekla na 1 čl oleja spolu s prelisovaným cesnakom..Pridala som ju k omáčke spolu s plnotučnou horčicou.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Uvarené údené mäso som vybrala na tanier.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Smotanu s mliekom som zahustila múkou. Vliala som ju do omáčky. Prevarila som ju. Ochutnala , podľa potreby dosolila , okorenila. Pridala som aj ocot a čajovú lyžičku cukru. Na vrch hotovej omáčky som nakrájala plátok masla. Po prvé preto , aby sa na omáčke nevytvorila kožka, po druhé preto , že maslo omáčku zjemní. Omáčku som podávala s čerstvým chlebom.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


@hubata áno ,fazuľu som obrala skôr a vylúpanú som ju skladovala v mrazničke. Aj u nás je to podobne ako u vás.Manžel mi povie na vyprážané napr.na rezne - zase si pokazila mäso. Má radšej mäsá na šťave. Fazuľová polievka s domácimi slížami - znie odpoveď môjho muža na otázku : čo mám dnes uvariť.
@kimlo , @kecemis ešte sa takáto fazuľa nájde v mojej mrazničke. Aj väčšie hrnce mám..... Takže nabudúce navarím o 3 - 4 porcie viac:-)
ďakujem za pochvalu.
@mariamka aspoň raz do týždňa varím omáčku. Či už zo šošovice , zemiakov......
@havino robíme to rovnako.Fazuľa nie je taká vyfarbená , ale rýchlo sa uvarí aj bez namáčania.U nás sa takto varila omáčka.
chutná, sýta, vynikajúca - lákavé a veľmi "žravé" fotky máš :-)
chválim!!!