Foto: babkamt
Manžel má rád omáčky. Dnes som mu uvarila fazuľovú. Toto je mladá fazuľka, ktorú som nenechala uschnúť - dala som ju do mrazničky.
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
650 g |
|
200 ml |
|
200 ml |
|
|
|
|
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 čl |
|
plátok (na zjemnenie omáčky) |
|
1,5 PL |
|
1 PL |
|
(alebo citrónová šťava) |
|
2 - 3 strúčiky |
|
1 čl |
|
Postup
-
1
Z mrazničky som vybrala balíček farebnej fazule. Nechala som ju rozmraziť.Umyla som ju.
-
2
Dala som ju do tlakového hrnca spolu aj údeným mäsom, bobkovým listom.Nesolila som. Varila som to 20 minút.
-
3
Medzitým,čo sa varila fazuľa s údeným som si očistila cibuľu.Nakrájala som ju a opiekla na 1 čl oleja spolu s prelisovaným cesnakom..Pridala som ju k omáčke spolu s plnotučnou horčicou.
-
4
Uvarené údené mäso som vybrala na tanier.
-
5
Smotanu s mliekom som zahustila múkou. Vliala som ju do omáčky. Prevarila som ju. Ochutnala , podľa potreby dosolila , okorenila. Pridala som aj ocot a čajovú lyžičku cukru. Na vrch hotovej omáčky som nakrájala plátok masla. Po prvé preto , aby sa na omáčke nevytvorila kožka, po druhé preto , že maslo omáčku zjemní. Omáčku som podávala s čerstvým chlebom.
@hubata áno ,fazuľu som obrala skôr a vylúpanú som ju skladovala v mrazničke. Aj u nás je to podobne ako u vás.Manžel mi povie na vyprážané napr.na rezne - zase si pokazila mäso. Má radšej mäsá na šťave. Fazuľová polievka s domácimi slížami - znie odpoveď môjho muža na otázku : čo mám dnes uvariť.
@kimlo , @kecemis ešte sa takáto fazuľa nájde v mojej mrazničke. Aj väčšie hrnce mám..... Takže nabudúce navarím o 3 - 4 porcie viac:-)
ďakujem za pochvalu.
@mariamka aspoň raz do týždňa varím omáčku. Či už zo šošovice , zemiakov......
@havino robíme to rovnako.Fazuľa nie je taká vyfarbená , ale rýchlo sa uvarí aj bez namáčania.U nás sa takto varila omáčka.
chutná, sýta, vynikajúca - lákavé a veľmi "žravé" fotky máš :-)
chválim!!!