Výborné rizoto

olinecka - fotkaolinecka, 13. novembra 2019
Výborné rizoto
Foto: Olinecka

Na dnešný deň, obed, no môže byť aj večera aj pre náročných.

Suroviny

500 g
600-700 g
2 ks
1 konzerva

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryžu dáme do misy a viac ráz ju prepláchneme vodou. V hrnci zohrejeme olej, pridáme prepláchnutu ryžu, premiešame, dochutíme soľou, vegetou, pridáme celú očistenú cibuľu. Ryžu podlejeme vodou tak, aby bola zakrytá. Ryžu vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 35-40 minút.

  2. 2

    Mäso umyjeme, pokrájame na malé kocky. Do hrnca dáme olej, nadrobno nakrájanú cibuľu, orestujeme do sklovita. Pridáme pokrájané mäso, soľ, korenie a dusíme pod pokrievkou. Postupne pridáme sladkú mletú červenú papriku. Počas dusenia podlievame, dusíme asi 45-50 minút domäkka.

    Výborné rizoto - obrázok 2
  3. 3

    Keď je ryža hotová, dáme ju do väčšej misy, pridáme udusené mäso, sterilizovanù zeleninu a premiešame. Podávame s nastrúhaným syrom (nemusí byť), kyslou uhorkou, šalátom a pod.

    Výborné rizoto - obrázok 3

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Rizoto, či už mäsové,a lebo zeleninové máme radi, ale ja ryžu zavarím do tej mäsovej šťavy priamo, ona ňou nasiakne a má výbornú chuť, čiže spolu, naraz.....ale dá sa aj takto, samostatne.
Aj ja robím spolu, menej špinavého riadu. Ak sa smiem spýtať, aká konzerva je na obr. č.1? Nedá sa to prečítať a ma to zaujíma, v rozpise nie je spomenutá.
Musím vyskúšať, priznám sa, že klasické rizoto som tuším ešte ani nerobila, robievam rôzne verzie krémového talianskeho risotta - ale najbližšie vyskúšam toto, pretože vyzerá skvelo. Mne sa páči práve tá oddelená príprava - takto bude cítiť aj chuť ryže aj mäsa či zeleniny.

Pridaj komentár k receptu: