Foto: tinca
Toto jedlo patrí k mojím obľúbeným a nevymením ho za žiadne hoc aj exkluzívne jedlo. Práve je sezóna na tekvice, tak nie je žiaden Zobraziť celý popisToto jedlo patrí k mojím obľúbeným a nevymením ho za žiadne hoc aj exkluzívne jedlo. Práve je sezóna na tekvice, tak nie je žiaden problém si ho pripraviť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Prívarok: | |
1 ks stredne veľká |
|
|
|
1-2 strúčky |
|
|
|
|
|
|
|
250 ml |
|
|
|
/citrón, ocot/ |
|
|
|
čerstvý /mrazený/ |
|
Mäso: | |
500 g /pliecko/ |
|
1 ks veľká |
|
2 strúčiky |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
8 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv začneme prípravou mäsa, ktoré nakrájame na kocky. Ja som použila pliecko. Na oleji opražíme cibuľu do sklovita, potom pridáme chilli papričku, cesnak, tiež chvíľku opražíme. Potom pridáme mäso a všetky koreniny, necháme ho dobre zatiahnuť,ak už je tak podlejeme cca 3 dcl vody. Zhruba v polovici dusenia pridáme papriku nakrájanú na prúžky a chery rajčinky, ktoré prepolíme. Ak je už mäso mäkké, šťava sa nám vydusila, tak ju ešte ak je treba zahustíme troškou hladkej múky. Mne krásne zhustla,tak som ani múku nedávala.
- 2
V druhom kroku si urobíme prívarok. Očistenú tekvicu postrúhame na hrubšom strúhadle,pridáme všetky koreniny a cca 1,5 dcl vody /netreba veľa ona si pustí šťavu/. Keď je tekvica mäkká pridáme smotanovú zátrepku a cukor podľa chuti. Odstavíme z ohňa a nakoniec chuť doladíme limetkovou šťavou /prípadne citrónovou alebo octom ako je kto zvyknutý/. No a pridáme bohate nasekaného kôpru.
- 3
Samozrejme tento prívarok je výborný aj s volským okom alebo s opečenou hrubou párkou, narezanou na hrebienok. Každý si zvolí čo mu chutí. Ja rada robím toto mäso, lebo prívarok je výborný poliať tou šťavou a tej veru robím bohate. Dnešná návšteva, ktorú som ponúkla nešetrila chválou.
- 4
Príloha boli varené zemiaky. Prívarok s mäskom a preliaty šťavou z mäsa. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
No a k tomu prívarku : ak robíš ináč možno lepšie tak uvar a pridaj, podučime sa. Takto ma naučila moja mamina a to som tých prívarkov vzhľadom k môjmu veku odvarila iste viac ako ty, čo povieš? Sto ľudí,sto chutí OK