Lacipecsenye - pečená krkovička fotorecept
Foto: kukulienka71
Pár dní dozadu tu bola diskusia, dostali sme doma na toto jedlo chuť, tak ho pridávam
porcií
príprava
Postup
-
1
Hrubšie rezne z krkovičky s kosťou narežeme po okrajoch, aby sa pri pečení neskrúcali, ktoré treba, tie vyklepeme, aby boli všetky približne rovnako hrubé. Natrieme soľou a mletým čiernym korením a necháme postáť aspoň hodinu pri izbovej teplote.
-
2
Na panvici rozohrejeme masť, najlepšie z mangalice. Tú som tu nemala. Sprudka na nej opečieme rezne z oboch strán, len krátko.
-
3
poukladáme ich na plech, do výpeku nalejeme trocha vína, aby sa uvoľnil a podlejeme ním rezne. pečieme polovicu času zakryté vo vopred vyhriatej rúre na 180°C do úplného zmäknutia za občasného obrátenia. Pred dopečením ich potrieme zmesou mletej červenej papriky, roztopenej masti a nadrobno pokrájaného cesnaku. Podávame s bielym chlebom alebo opekanými zemiakmi a podľa ľubovôle s "kyslým", čalamádou, uhorkami, či almapaprikou.
masť z mangalice robí v tom svoju chuť..pekne sa ti mäsko vydarilo..)
krásne naservírované s lákavým fotom :-)
ako inak, len *****
Ešte mi, prosím ťa, prezraď,ako dlho si ta si piekla, lebo keď som skúšala ja, ostalo mi to v plechu akési vysušené, tvrdé.
@sovka , prajem ti rýchlu rekonvalescenciu, ty si bojovník so zmyslom pre humor:-) volila som pečenie na plechu, lebo tie rezne boli velikánske, hrubšie. Spočiatku som plech zakryla, to aj doplním, nejak mi to vypadlo. Čím viac prerastené, tučné mäso, tým lepšie samozrejme, a ideálne by bolo priamo zo zabíjačky, to má nezameniteľnú chuť. Mäso som piekla asi 40 minút, záleží na hrúbke. Tiež by som rada docielila tú chýrnu chuť z trhov, privítam dobré rady. Ešte som nemala možnosť ju ochutnať, v Miškolci sme boli asi pred 8 rokmi, je to nádherné mesto, robili sme okruh po okolí, Eger, Lillafüred, bývali sme v malom rodinnom penzióne priamo v Miskolctapolca, užívali sme si tamojšie kúpele v jaskyni. Vrelo odporúčam, je to tam nádherné. V Szilvásvárade sme náhodou natrafili na súťaž vo varení gulášu, bola tam perfektná atmosféra, pekné spomienky...@frezia , ty si mala to šťastie ako vidím:-)
No nič, idem si dať trochu tvarohu....
Už som večerala, ale tvoja lacipečeň by ešte bodla.
varecha.pravda.sk/recepty/almapaprika-v-sladkokyslom-nale...
tak ten zas ja nemam na mysli... Tie tvoje nie sú plnené kapustou... Niekedy sa také plnené Alma papriky predávali v plastových vedierkach...
@sovka62 tak si sa konecne odhodlala!? Ti to ale trvalo. Neboj, dobre bude (mam moju 15 rocnu skusenost). Na zaciatku mi velmi pomohol liek "Cynarix" na baze extraktu z articokov. Prajem Ti skore uzdravenie a vsetko dobre.
Podľa toho aký si zvykol robiť. Či domáci, alebo z kúpeného nakladača. Pridať feferónku, bobkový list a nové korenie. Sterilizovať 8-10 min. pri 180 st.. Robili sme aj bez sterilizácie - tak ako kedysi v dávnych časoch kvasené uhorky. Vykysli za 2 - 3 týždne a potom sa konzumovali. Bolo to neskutočné dobré. Niekde mám na letnom dome ešte presný recept. Keď nájdem tak ti ho napíšem. Ale myslím si, že pri tvojich kuchárskych schopnostiach ti aj toto postačí.
Ešte toto - ukladali sme to do fľašiek tak, že otvorená časť papriky je stále hore a na tú otvorenú časť sa znova dáva ďalšia paprika-rovnomerne.
Zemiačky si predvarila v šupke, ale na obrázku šupku nevidím, teda asi si ich pred opečením ošúpala. Mám pravdu?
Zajtra sa chystám niečo podobné urobiť, mám 3 pláty krkovičky bez kosti. Vylepším to posypom so zmesou na maso s nazvom Calimero. Tá obsahuje aj cesnak. Uz sa teším na zajtrajší obed. Ďakuje za inšpiráciu. Ukladám do KK.
pekné to máš, ďakujem za milú odozvu. Ak by som nebola po dobrom obede, tak mi slinky tečúúú:-)