Plnený bravčový bôčik fotorecept

evusik - fotkaEvusik, 17. októbra 2010 17:32
Ďalšie recepty »
Plnený bravčový bôčik (fotorecept)Foto: evusik

Jednoduchá slovenská klasika ....

30 min
príprava
120 min
na 200 °C

Suroviny

TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv si pripravíme plnku: cibuľu nakrájame, speníme na oleji, pridáme hríby (ja som použila mrazené), osolíme, pridáme mleté biele korenie, kmín a podusíme. Rožky nakrájame, pridáme podusenú hubovú zmes, vajíčka, nasekanú petrželku, soľ a dobre zamiešame. Ja robím hríby také redšie aby sa rožky "napili". Ak sa vám zdá plnka hustá, rozrieďte ju vodou.

    Plnený bravčový bôčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kožu na bravčovom bôčiku nakrájame .....

    Plnený bravčový bôčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    otočíme a narežeme cez prostriedok kapsu, ktorú naplníme pripravenou plnkou

    Plnený bravčový bôčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    obe strany spojíme ihlicami (alebo špajdlami) a stiahneme niťou.

    Plnený bravčový bôčik (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme si zmes na potretie: tu nastáva problém, pretože "majdžu" pripravuje manžel. Otvorí zásuvku s koreninami a improvizuje. Tak som mu nakázala, aby všetko čo použije nechal na stole a ja som to odfotila. Základ je cesnak, celá jedna hlava - pretlačiť, pridať soľ, veľa červenej papriky, mleté biele a čierne korenie, rascu a nakrájanú čili papričku, trochu vody a zamiešať na kašičku. Olej sme nedali, pretože bôčik je mastný dosť.

    Plnený bravčový bôčik (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Bôčik vložíme do vhodného pekáča zošívanou stranou nadol a vrch potrieme "majdžou" podlejeme trochou vody a obložíme na hrubo nakrájanou cibuľou, celými strúčkami cesnaku a dáme piecť.

    Plnený bravčový bôčik (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Trochu plnky mi zostalo. Dala som ju do mikroténového sáčka a urobila taký valec a.....

    Plnený bravčový bôčik (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a dala som ho do paráka na 30 minút spolu so zemiakmi.

    Plnený bravčový bôčik (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    bôčik priebežne kontrolujeme, podlievame a polievame, v polčase pečenia otočíme. Keď je mäso upečené, otočíme ho kožou hore a necháme zapiecť.

    Plnený bravčový bôčik (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Plnený bôčik podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom. Výborný je na studeno :-)

    Plnený bravčový bôčik (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a môj muž si k nemu urobil dusenú kapustu :-)

    Plnený bravčový bôčik (fotorecept) - obrázok 11
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist