Foto: evusik
Jednoduchá slovenská klasika ....
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Najprv si pripravíme plnku: cibuľu nakrájame, speníme na oleji, pridáme hríby (ja som použila mrazené), osolíme, pridáme mleté biele korenie, kmín a podusíme. Rožky nakrájame, pridáme podusenú hubovú zmes, vajíčka, nasekanú petrželku, soľ a dobre zamiešame. Ja robím hríby také redšie aby sa rožky "napili". Ak sa vám zdá plnka hustá, rozrieďte ju vodou.
-
2
Kožu na bravčovom bôčiku nakrájame .....
-
3
otočíme a narežeme cez prostriedok kapsu, ktorú naplníme pripravenou plnkou
-
4
obe strany spojíme ihlicami (alebo špajdlami) a stiahneme niťou.
-
5
Pripravíme si zmes na potretie: tu nastáva problém, pretože "majdžu" pripravuje manžel. Otvorí zásuvku s koreninami a improvizuje. Tak som mu nakázala, aby všetko čo použije nechal na stole a ja som to odfotila. Základ je cesnak, celá jedna hlava - pretlačiť, pridať soľ, veľa červenej papriky, mleté biele a čierne korenie, rascu a nakrájanú čili papričku, trochu vody a zamiešať na kašičku. Olej sme nedali, pretože bôčik je mastný dosť.
-
6
Bôčik vložíme do vhodného pekáča zošívanou stranou nadol a vrch potrieme "majdžou" podlejeme trochou vody a obložíme na hrubo nakrájanou cibuľou, celými strúčkami cesnaku a dáme piecť.
-
7
Trochu plnky mi zostalo. Dala som ju do mikroténového sáčka a urobila taký valec a.....
-
8
a dala som ho do paráka na 30 minút spolu so zemiakmi.
-
9
bôčik priebežne kontrolujeme, podlievame a polievame, v polčase pečenia otočíme. Keď je mäso upečené, otočíme ho kožou hore a necháme zapiecť.
-
10
Plnený bôčik podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom. Výborný je na studeno :-)
-
11
a môj muž si k nemu urobil dusenú kapustu :-)
varecha.pravda.sk/diskusie/varenie-v-parnom-hrnci/424-for...
varecha.pravda.sk/diskusie/parny-hrniec/480-forum.html...
no a keď budem veľká tak si kúpim takýto:
www.mall.sk/parne-hrnce/morphyrichards-intelli-stea...
prikladam do KK