
Studenô
Do veľkého hrnca dáme koleno, preseknuté paprčky, chvost a kože. Zalejeme vodou, poriadne...

Zemiakový nákyp s kyslou kapustou
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v slanej vode. Potom vodu zlejeme a zemiaky roztlačíme...

Deň pred výplatou - kompletné menu
Stravovacie návyky väčšiny slovenských rodín sa menia podľa dátumu ako ďaleko je pred a po výplate...

Zapečené mäsové guľky
Tento recept nie je presný, pretože som naň šla spôsobom: "čo chladnička dala"...

Lečo s nokedlami a klobáskou
U nás na juhu sa toto jedlo varí často. Je to jednak rýchle hotové a jednak je...

Mäsové guľky zapekané v kyslej kapuste
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na troške oleja, pridáme kyslú kapustu a podusíme domäkka. Zemiaky...

Slepá kura
Túto knedličku možno uvariť v kapustnici - má vtedy asi najlepšiu chuť, ale aj v inej polievke,...

Zapečený chlieb plnený
Recept podobný ako Krkovička pre vítanú návštevu, ale bez mäsa a jednoduchší.

Cigánska polievka
Tento recept som dostal na východnom slovensku od mladej cigánky. Tu sme sa ocitli ako vojaci...

Bôčikový zabíjačkový guláš s pečeňou a obličkami
Bravčový bôčik očistíme, vykostíme a nakrájame na malé kocky. Pečeň odblaníme a nakrájame na rezance....

Cestoviny s bielou fazuľou a mäsom
Natrafila som na krásnu bielu maslovú fazuľu a hoci som ešte nemala konkrétnu predstavu, čo z...

Bravčová krkovička v zemiakovom cestičku s pivným syrom a brusnicovou omáčkou
Toto jedlo robievame na narodeninové oslavy. Účel je v tom aby rezeň bol čo najväčší...

Párty tanier
Mali sme oslavu v prírode a povedali sme žiadne rezne niečo iné. Tak sme robili takéto...

Špenátové pelmene s mletým mäsom
Plnka: mleté mäso vymiešame s rozotreným cesnakom, paradajkovým pretlakom, soľou a čiernym mletým korením...

Kottbullar - domáca verzia
Nám chutila táto verzia viac, ako v IKEA - domáca strava je predsa len domáca strava:)

Vianočný zemiakový šalát
Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Pridáme ostatné suroviny, ...

Bravčové mäso v ginovej omáčke
Mäso nakrájame na rezne, posypeme z oboch strán mletým čiernym korením a pofŕkame 4 lyžičkami Tatranského...

Domáce spišské pirohy
Pirohy som stále robila klasicky z cesta ako na rezance, až raz mi jedna tetuška zo...

Údený jazyk so slivkovou omáčkou
Nie je to celkom bežné jedlo, ale inšpiroval ma recept na egrešovú omáčku a spomienka že...

Panenka na hubovom ragú a smotanovom keli
Poklady na tanieri sa u nás nerodia z exotických ingrediencií. Všedné, ale kvalitné suroviny radšej koreníme vášňou, fantáziou a presvedčením, že...

Moravské jaternice
Bravčovú hlavu uvaríme, vykostíme a pokrájame na kocky. Kože uvaríme osobitne domäkka. Uvarené kože a...

Bravčovo hríbkový perkelt so zelerovými haluškami
Najprv som myslela, že spravím na obed hríbovu omáčku, ale vyskúšala som kombináciu mäsa a...

Krkovička so slaninkovo-zemiakovým závinom
Pri tlačenke, jaternici či klobáske sa to nekončí... Zo zabíjačkových surovín sa dajú pripraviť desiatky nápaditejších jedál tak, aby sa...

Panenka sous vide s karotkovými rezancami
Vtip a nápad, ale najmä chuť a harmónia. Aj prvoaprílové jedlá treba poctivo pripraviť...

Vyprážaný bôčik
Plátky bôčika naložíme do ryžového vína alebo suchého sherry. Pridáme sójovú omáčku a karí, zamiešame,...