Opečené kari párky s cibuľkou
Tento recept poznám od mojich rodičov a keď mám viac času, robím ho na raňajky alebo...
Panenka na hubovom ragú a smotanovom keli
Poklady na tanieri sa u nás nerodia z exotických ingrediencií. Všedné, ale kvalitné suroviny radšej koreníme vášňou, fantáziou a presvedčením, že...
Kuracie terinky Champignons so sedliackymi zemiakmi
Inšpirované kuchárskou súťažou, prispôsobené našej chuti a dostupným surovinám. Pozor, prudko jedlé a vhodné...
Korbáčiky pre gurmánov
pri nakupovaní som sa nevedela rozhodnúť, aký druh mäsa použijem na obed. A tak som...
Perfektná mäsová kapustnica s hubami a so slivkami
Na sviatky sa varí kapustnica v každej rodine tak trochu inak. My sme do tej našej dali klobásku, údené aj čerstvé mäsko....
Vepřové medailonky se sázeným vejcem
Tak pojďme opět na klasiku, která je poměrně velmi rychlá, nenáročná na přípravu a suroviny...
Korenený posúch s lečom a s údenou slaninkou
Toto je jeden z posúchov, ktoré pripravujem na slano. Na vykysnuté cesto rozotriem doma zavarené...
Moravské jaternice
Bravčovú hlavu uvaríme, vykostíme a pokrájame na kocky. Kože uvaríme osobitne domäkka. Uvarené kože a...
Bravčová panenka plnená šalviou, králičie stehno plnené fášom a čerešňou, zemiaková kroketa
toto jedlo je splynutie chutí do dokonalosti lahodnej br. panenky plnenej fášom rolovanej v prosciutte a kr....
Segedín narýchlo
Ked sa chcete rýchlo a kvalitne napapať, je tu návod na rýchly segedín. Stačí mať...
Rezeň podľa Pálfiho
Pre tých čo majú rezne tak rad ako ja na 1000 spôsobov a ešte niečo navyše!!!
Marinované bravčové plátky so zelenou fazuľkou a gratinovanými zemiakmi
Táto kombinácia mi napadla, keď som rozmýšľala, čo v nedeľu na obed...
Segedín
Na toto jedlo existuje veľké množstvo receptov, ten svoj vlastný má každá domácnosť. O pravosti...
Krkovička na pive a pomarančoch
Tento recept je na 2 fázy - mäso bude najprv marinovať zopár hodín v pivovej marináde a...
Pečené koleno inak
Cibulu očistíme a nakrájame na mesiačiky, cesnak olúpeme a nasekáme na drobno, kolená narežeme priečnym...
Guľky z údeného mäsa v letnej kapuste
V letnom horúcom dni dobre padne kapusta a v nej guľky. dnes som ich robila z...
Bravčová panenka v bylinkovo-slaninovom župane s paradajkovo-bazalkovou salsou
Skvelý a pomerne jednoduchý recept na letné grilovanie. Bravčovú panenku v kombinácii s bylinkami, cuketou,...
Karé so syrom
Niekedy pred 30. rokmi som ho niekde vyčítala a veľmi rada ho robievam ako slávnostný obed,...
Cestoviny s bielou fazuľou a mäsom
Natrafila som na krásnu bielu maslovú fazuľu a hoci som ešte nemala konkrétnu predstavu, čo z...
Paštéta z králičej pečene
Najemno nakrájanú cibuľu opražíme do ružova, pridáme na malé kocky nakrájanú králičiu pečeň a bôčik, krátko...
Tekvicová kyslá polievka s klobásou
Zas jeden tekvicový recept. Túto polievku robievam už dlhé roky. Deti boli ešte malinké a...
Oheň na jazyku
Mäso pokrájame na kocky, obalíme v škrobovej múčke, soli, glutasole, vajíčku a opražíme na silnom ohni....
Zapečená plnená kapusta
Mäso zomelieme. Ryžu umyjeme, sparíme a necháme odkvapkať. Potom k nej pridáme zomleté mäso,...
Krkovička so slaninkovo-zemiakovým závinom
Pri tlačenke, jaternici či klobáske sa to nekončí... Zo zabíjačkových surovín sa dajú pripraviť desiatky nápaditejších jedál tak, aby sa...
Orgol Chorchoj pod perinou,Fazuľová polievka s kapustou a Mäsové guľky Mimochodom v hubovej omáčke.
Orgol Chorchoj, tiež Allghoi Khorkhoi, je mýticý piesočný červ žijúci v južnej časti Mongolskej púšte Gobi....
Kapustnica s údenými guľkami
Nedávno som začula v médiach, že už nastáva chrípkové obdobie tak som sa rozhodla uvariť kapustovú...
Vyprážaný bôčik
Plátky bôčika naložíme do ryžového vína alebo suchého sherry. Pridáme sójovú omáčku a karí, zamiešame,...
Bačovská špecialita
Tento recept mám z programu o varení, varil ho Oliver Andrásy. Trocha som si prispôsobila...