Panenka na hubovom ragú a smotanovom keli
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 26. septembra 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Poklady na tanieri sa u nás nerodia z exotických ingrediencií. Všedné, ale kvalitné suroviny radšej koreníme vášňou, fantáziou a presvedčením, že práve tu a teraz pre hosťa navaríme to najlepšie jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 750 g |
|
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| 250 ml |
|
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 100 ml |
|
| 50 g |
|
| 100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 300 g |
|
| Zemiakovo-cuketové placky: | |
| 500 g |
|
| 250 g |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Bravčovú panenku nakrájame, dochutíme a obalíme plátkami slaniny, opečieme z obidvoch strán.
- 2
Smotanový kel: Kel nakrájame na väčšie kusy, sparíme vriacou vodou, urestujeme, pridáme smotanu na varenie, dochutíme a zredukujeme.
- 3
Hubové ragú: Šampiňóny nakrájame, urestujeme na masle spolu s cibuľkou a cesnakom. Podlejeme vínom, ochutíme a zredukujeme.
- 4
Paprikové pyré: Červenú papriku osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť, kým šupka nestmavne. Papriku vyberieme, dáme do misy a zakryjeme fóliou. Vychladnutú papriku ošúpeme a rozmixujeme s troškou smotany na varenie, dochutíme soľou a korením.
- 5
Zemiakovo-cuketové placky: Zemiaky a cuketu postrúhame, pridáme soľ, vajíčko, korenie, múku podľa potreby a upečieme placky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu