Panenka na hubovom ragú a smotanovom keli

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 26. septembra 2016
Panenka na hubovom ragú a smotanovom keli
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Poklady na tanieri sa u nás nerodia z exotických ingrediencií. Všedné, ale kvalitné suroviny radšej koreníme vášňou, fantáziou a presvedčením, že práve tu a teraz pre hosťa navaríme to najlepšie jedlo.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
250 g
200 g
250 ml
200 g
100 g
100 ml
50 g
100 ml
300 g
Zemiakovo-cuketové placky:
500 g
250 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku nakrájame, dochutíme a obalíme plátkami slaniny, opečieme z obidvoch strán.

  2. 2

    Smotanový kel: Kel nakrájame na väčšie kusy, sparíme vriacou vodou, urestujeme, pridáme smotanu na varenie, dochutíme a zredukujeme.

  3. 3

    Hubové ragú: Šampiňóny nakrájame, urestujeme na masle spolu s cibuľkou a cesnakom. Podlejeme vínom, ochutíme a zredukujeme.

  4. 4

    Paprikové pyré: Červenú papriku osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť, kým šupka nestmavne. Papriku vyberieme, dáme do misy a zakryjeme fóliou. Vychladnutú papriku ošúpeme a rozmixujeme s troškou smotany na varenie, dochutíme soľou a korením.

  5. 5

    Zemiakovo-cuketové placky: Zemiaky a cuketu postrúhame, pridáme soľ, vajíčko, korenie, múku podľa potreby a upečieme placky.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Mňam! Aj úvodné slová aj celý recept svedčí o tom, že tento šéfkuchár varí vskutku s láskou:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia