Upravené bravčové rebierko, opečené z oboch strán do zlatova a udesné na zeleninke Mäso je mäké, krehké a šťavnaté. Hustejšia hnedastá šťava s Zobraziť celý popisUpravené bravčové rebierko, opečené z oboch strán do zlatova a udesné na zeleninke Mäso je mäké, krehké a šťavnaté. Hustejšia hnedastá šťava s hrozienkami je zvýraznená kvalitným červeným vínkom. Recept mám od kolegyninho manžela, ktorý je mäsiar, ale rád varí a strašne dobre!
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Osušené bravčové karé pokrájame na rebrierka, zľahka ich naklepeme a z oboch strán prudko opečieme na rozohriatom tuku do zlatova. Rebierka vyberieme. Na tuku po opekaní opražíme cibuľu a koreňovú zeleninu, pokrájanú na kolieska,pridáme korenie, bobkový list, zalejeme zelenin. vývarom alebo vodou, povaríme, vložíme opečené rebierka a dusíme do polomäkka.
- 2
Rebierka vyberieme, zeleninový základ pretrieme cez sítko s väčšími okami, aby bola krásna zeleninová štruktúra,šťavu dochutíme horčicou /alebo karamelom, ja radšej karamelom, ako na sviečkovú/ a povaríme. Umyté hrozienka podusíme na kúsku masla pridáme k zeleninovému základu a všetko dodusíme do mäkka. Pred dokončením dochutíme 1 dcl červeného vína-skalický rubín.
- 3
Ako prílohu podávame varené zemiaky, kašu, alebo dusenú ryžu, ktorú zafarbíme na červeno,trebars štipkou červenej papriky. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pre michsamant odomňa -ja mäso vraciam zpäť do omáčky aby nevychladlo A Skalický rubín je veľmi dobré červené vinko,malinko ťažšie a jemne trpké.Aspoň mne sa tak zdá.Prosím nie som žiadny odborník iba mám rada dobré vínko.Neviem aké skúsemosti má tinca s baraním mäsom ,u nás by sa muselo viac "ovoňať" cesnakom alebo rozmarínom.Určite to pôjde urobiť aj z baránka a hlavne tam kde žijete podľa vlajky sa baranky ináč chovajú,lebo sú špeciálne na mäso.