Skalické bravčové rebierko

tinca - fotkatinca, 19. februára 2010

Upravené bravčové rebierko, opečené z oboch strán do zlatova a udesné na zeleninke Mäso je mäké, krehké a šťavnaté. Hustejšia hnedastá šťava s Zobraziť celý popisUpravené bravčové rebierko, opečené z oboch strán do zlatova a udesné na zeleninke Mäso je mäké, krehké a šťavnaté. Hustejšia hnedastá šťava s hrozienkami je zvýraznená kvalitným červeným vínkom. Recept mám od kolegyninho manžela, ktorý je mäsiar, ale rád varí a strašne dobre!

6
porcií
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
60 g
100 g
40 g
100 ml
20 g
20 g
20 g
20 g
20 g




Postup

  1. 1

    Osušené bravčové karé pokrájame na rebrierka, zľahka ich naklepeme a z oboch strán prudko opečieme na rozohriatom tuku do zlatova. Rebierka vyberieme. Na tuku po opekaní opražíme cibuľu a koreňovú zeleninu, pokrájanú na kolieska,pridáme korenie, bobkový list, zalejeme zelenin. vývarom alebo vodou, povaríme, vložíme opečené rebierka a dusíme do polomäkka.

  2. 2

    Rebierka vyberieme, zeleninový základ pretrieme cez sítko s väčšími okami, aby bola krásna zeleninová štruktúra,šťavu dochutíme horčicou /alebo karamelom, ja radšej karamelom, ako na sviečkovú/ a povaríme. Umyté hrozienka podusíme na kúsku masla pridáme k zeleninovému základu a všetko dodusíme do mäkka. Pred dokončením dochutíme 1 dcl červeného vína-skalický rubín.

  3. 3

    Ako prílohu podávame varené zemiaky, kašu, alebo dusenú ryžu, ktorú zafarbíme na červeno,trebars štipkou červenej papriky. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

michsamant
Po pretreti zeleniny a dorobeni stavy rebierka znova vkladate do stavy alebo nou rebierka uz len prelejete na tanieroch? Neviem ako chuti to vino,ktore spominate..je skor sladsie alebo trpkejsie, mohli by ste mi to priblizit? Dakujem. Vyzera to dobre, dali by sa takto urobit asi aj baranie rebierka,kedze bravcove nezozeniem.
bozulka
Tinca je to určite dobrý recept -ako všetko na Záhorí !!Už som dávno nerobila lebo bravčové sa snažím čo najmenej,ale raz za čas neuškodí.
pre michsamant odomňa -ja mäso vraciam zpäť do omáčky aby nevychladlo A Skalický rubín je veľmi dobré červené vinko,malinko ťažšie a jemne trpké.Aspoň mne sa tak zdá.Prosím nie som žiadny odborník iba mám rada dobré vínko.Neviem aké skúsemosti má tinca s baraním mäsom ,u nás by sa muselo viac "ovoňať" cesnakom alebo rozmarínom.Určite to pôjde urobiť aj z baránka a hlavne tam kde žijete podľa vlajky sa baranky ináč chovajú,lebo sú špeciálne na mäso.
michsamant
@bozulka , dakujem vam za odpoved..vo vinach sa nevyznam a nikdy som do varenia nedavala, aj ked mam rada napr. prave talianske rizoto kam vino ide..snad mi pomozu v obchode, ak im opisem ako to ma chutit, lebo rebierka som obzerala, akurat som nevedela ako ich upravit a tento recept sa mi celkom pozvada. Skusim potom pridat aj ten rozmarin a viac cesneku.Dakujem.
tinca
Ahojte všetci,mäsko môže byť akékoľvek aj ja obmedzujem, bravčové ,ale raz za čas.Čo sa týka červ. vínka skal.rubín je trošku trpkejší /máte pravdu,ale vynikajúci do jedál/,tiež môže byť akékoľvek. Ale najlepšiu chuť dodá zeleninka a na masle opražené hrozienka.Super mne to veľmi chutí,troška zmena.
tinca
P.S. pre Michsamat, jasné rebierka ešte prehriať v šťave.
michsamant
ok, tak nabuduce tie rebierka na ktore som len nakukala kupim a skusim sa poradit aj ohladom toho vinka..dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia