Zapečená plnená kapusta

redakcia - fotkaredakcia, 13. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
250 g
2 ks
2 ks
1 hlávka
250 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Mäso zomelieme. Ryžu umyjeme, sparíme a necháme odkvapkať. Potom k nej pridáme zomleté mäso, nadrobno posekanú cibuľu, vajcia, soľ, mleté čierne korenie a všetko spolu zmiešame. Kapustné listy sparíme horúcou vodou, naplníme plnkou a previažeme niťou.

  2. 2

    Do väčšej vymastenej nádoby dáme vrstvu kyslej kapusty, na ňu uložíme naplnené kapustné listy a navrch znova kapustu. Všetko zalejeme smotanou a prikryté pomaly udusíme v rúre domäkka.

  3. 3

    Podávame so zemiakmi alebo s chlebom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia