Foto: dorisa
Dnes som na obed varila podla Slovenskej kuchárky.
2-4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g, zo stehna |
|
60 g |
|
4 ks |
|
60 g,,alebo parenica |
|
15 g |
|
60 g,, alebo olej |
|
1 PL |
|
1 stručik, prelisovaný |
|
60 g |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky.
-
2
Mäso naklepeme , solíme. Jednotiivé plátky mäsa plníme šunkou, udeným syrom a feferonkami. Filety zrolujeme a ihličkami spojíme.
-
3
Potom ich pomúčime.....
-
4
..... na tuku opražíme zo všetkých strán...
-
5
Potom mäso podlejeme vývarom, alebo vodou a dodusíme do mäkka, asi 30 minút.
-
6
Potom do omáčky pridáme paradajkový pretlak a roztlačený cesnak a trocha hladkej múky(ak treba). Dobre povaríme, aby sa tuk oddeloval od šťavy.
-
7
Na panvici si opražíme udenú slaninu,ktorú použijeme pri servírovaní .
-
8
Podávame s ryžou, alebo s opekanými zemiakmi.
Diskusia k receptu