Rúrový guláš

hellcha - fotkahellcha, 14. marca 2015
Rúrový guláš
Foto: hellcha

Rúrový guláš je u nás v rodine veľmi obľúbený, príprava je veľmi jednoduchá - pripraví sa sám - a gulášik je chutný - pripálenie nehrozí

6
porcií
20 minút
príprava
60-90 minút
na 250 °C

Suroviny

1-1,5 kg (alebo bravčové)
3-4 ks veľká
5 strúčikov
2 ČL
3 ČL
1 ČL
3 PL
2 kocky
1 ks
podľa chuti
0,75 - 1 liter
podľa chuti čerstvá
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetko vložíme do pekáča, priklopíme a dáme do rúry vyhriatej na 250 stupňov. Pečieme hodinu (bravčové) až hodinu a pol (hovädzie). V žiadnom prípade neotvárame, nemiešame a už vôbec nečumíme dovnútra... :) Dobrú chuť

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
Môže to byť jedlé, ale v guláši musí byť cibuľa rozvarená a šťava hustá. Toto sa na guľáš nepodobá, aspoň podľa obrázku.
@sovka62 na tom obrázku je začátek celé práce .toto promíchané se teprve přikryje podle receptu alobalem a dá se to do trouby .Zahustí se to tím solamylem .Tento recept najdeš na všech kuchařských stránkách pod různým názvem .Ale dělám ho také hlavně když nemám čas protože nakrájíš zamícháš a dáš do trouby a děláš si co potřebuješ .
klukdovody,nemohol by si dat aj tvoju verziu tohto jedla?lebo toto sa este len vari,neviem si predstavit ako to vyzera, ak sa tam dava hned solamyl.Nestahne to velmi?
@jozka2 ano mohu udělám celý postup ,nafotím a dám to sem .
Dá se to jíst se vším co se hodí ke guláši já to dávám normálně s knedlíkem nebo s rýží ale jde to i s noky nebo bramborem .
Má to i různé názvy ale recept je jeden .Tak pak sleduj dám to jako Nečumguláš to je jméno které vzniklo když jsem dával recept švagrové.
niektoré suroviny by som vynechala, ale celkovo ma to zaujalo, mám rada pohodlné varenie:-)) a tú vysokú teplotu po dosiahnutí varu netreba znížiť?? zemiaky sa rozvaria, kým sa uvarí mäso, ak je vysoká teplota... @klukodvody , aj ja si počkám na tvoju verziu:-)
Teda ja sa pozerám s otvorenými ústami. A to fakt sa tie suroviny nepripália? Tak ten recept by sa mi občas veľmi hodil. V akom pekáči sa to pečie? Môže byť aj hrniec? Odpovie ešte niekto, kto to pozná? Ďakujem za recept aj za ďalšie odpovede.
@motyka , neboj nepripália sa. ja som robila v jenskej mise, nepripálilo sa nič, nepripáli sa ani v hrnci, lebo v rúre nejde o priame teplo, ako napr. nad plynovým horákom.
Uz som ho robila, nie je to zle, ale nie je to uplne pravy gulas. Odporucala som ho ale kamaratovi, ktory nemal zenu dlhsie doma a mal sa postarat o rodinu. Skusenosti s varenim takmer ziadne. Pre takychto ludi su podobne recepty k nezaplateniu, boli velmi spokojni
v rure obcas robim gulas,ale musi to mat spravny postup.vyhoda je ze nemusim miesat a kontrolovat pocas dusenia a mam 2-3 hodiny pokoj.
k tomuto receptu sa radsej nevyjadrim,lebo sa tu tazko toleruje konstruktivna kritika.
Raz som ho robila, ale už si ani nepamätám veľmi naň, no zdalo sa mi to pohodlné a chutilo, tak si asi ešte zopakujem, aj keď to nemusí byť zrovna guľáš, ale jednoducho mäso na šťave, len ja si nezmiešam všetky suroviny, chuť záleží aj od postupu, najprv si na horáku podusím cibuľu na masti, pridám červ. ml. papriku a postupne ostatné suroviny, premiešam a až potom do rúry. Vodu tak, že rátam, že sa niečo aj vyparí a dĺžku dusenia podľa zmäknutia mäsa, väčšinou na tých 180 st.

Pridaj komentár k receptu: