Rúrový guláš

hellcha - fotkahellcha, 14. marca 2015
Rúrový guláš
Foto: hellcha

Rúrový guláš je u nás v rodine veľmi obľúbený, príprava je veľmi jednoduchá - pripraví sa sám - a gulášik je chutný - pripálenie Zobraziť celý popisRúrový guláš je u nás v rodine veľmi obľúbený, príprava je veľmi jednoduchá - pripraví sa sám - a gulášik je chutný - pripálenie nehrozí

6
porcií
20 minút
príprava
60-90 minút
na 250 °C

Suroviny

1-1,5 kg (alebo bravčové)
3-4 ks veľká
5 strúčikov
2 ČL
3 ČL
1 ČL
3 PL
2 kocky
1 ks
podľa chuti
0,75 - 1 liter
podľa chuti čerstvá
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Všetko vložíme do pekáča, priklopíme a dáme do rúry vyhriatej na 250 stupňov. Pečieme hodinu (bravčové) až hodinu a pol (hovädzie). V žiadnom prípade neotvárame, nemiešame a už vôbec nečumíme dovnútra... :) Dobrú chuť

Diskusia k receptu

sovka62
Môže to byť jedlé, ale v guláši musí byť cibuľa rozvarená a šťava hustá. Toto sa na guľáš nepodobá, aspoň podľa obrázku.
valeri
Mne sa v tom nepozdáva hlavne ten solamyl a masox - načo pridávať mäsovú príchuť, keď je tam mäso? A súhlasím, so sovkou
klukodvody
@sovka62 na tom obrázku je začátek celé práce .toto promíchané se teprve přikryje podle receptu alobalem a dá se to do trouby .Zahustí se to tím solamylem .Tento recept najdeš na všech kuchařských stránkách pod různým názvem .Ale dělám ho také hlavně když nemám čas protože nakrájíš zamícháš a dáš do trouby a děláš si co potřebuješ .
jozka2
Je to ako jedlo z jedneho hrnca,urcite je to aj chutne,ale 4 druhy stiplavych paprika?!po ktorej to potom chutna.
1x glono
jozka2
klukdovody,nemohol by si dat aj tvoju verziu tohto jedla?lebo toto sa este len vari,neviem si predstavit ako to vyzera, ak sa tam dava hned solamyl.Nestahne to velmi?
jozka2
Este sa chcem spytat,k comu sa to podava.Iba s pecivom?
klukodvody
@jozka2 ano mohu udělám celý postup ,nafotím a dám to sem .
Dá se to jíst se vším co se hodí ke guláši já to dávám normálně s knedlíkem nebo s rýží ale jde to i s noky nebo bramborem .
Má to i různé názvy ale recept je jeden .Tak pak sleduj dám to jako Nečumguláš to je jméno které vzniklo když jsem dával recept švagrové.
kukulienka71
niektoré suroviny by som vynechala, ale celkovo ma to zaujalo, mám rada pohodlné varenie:-)) a tú vysokú teplotu po dosiahnutí varu netreba znížiť?? zemiaky sa rozvaria, kým sa uvarí mäso, ak je vysoká teplota... @klukodvody , aj ja si počkám na tvoju verziu:-)
motyka
Teda ja sa pozerám s otvorenými ústami. A to fakt sa tie suroviny nepripália? Tak ten recept by sa mi občas veľmi hodil. V akom pekáči sa to pečie? Môže byť aj hrniec? Odpovie ešte niekto, kto to pozná? Ďakujem za recept aj za ďalšie odpovede.
klukodvody
@motyka no hlavně aby ten hrnec nebo pekáč měl uši které vydrží tu teplotu a jinak je to jedno .@kukulienka71 teplota se nesnižuje ale tam žádné brambory nejsou to je potom normální guláš.
pusta1
@motyka , neboj nepripália sa. ja som robila v jenskej mise, nepripálilo sa nič, nepripáli sa ani v hrnci, lebo v rúre nejde o priame teplo, ako napr. nad plynovým horákom.
jozka2
klukdovody,velmi pekne dakujem,budem mat oci otvorene na tvoju verziu.Vdaka
jujoska
Uz som ho robila, nie je to zle, ale nie je to uplne pravy gulas. Odporucala som ho ale kamaratovi, ktory nemal zenu dlhsie doma a mal sa postarat o rodinu. Skusenosti s varenim takmer ziadne. Pre takychto ludi su podobne recepty k nezaplateniu, boli velmi spokojni
radox1
v rure obcas robim gulas,ale musi to mat spravny postup.vyhoda je ze nemusim miesat a kontrolovat pocas dusenia a mam 2-3 hodiny pokoj.
k tomuto receptu sa radsej nevyjadrim,lebo sa tu tazko toleruje konstruktivna kritika.
1x radox1
evanaaa
Raz som ho robila, ale už si ani nepamätám veľmi naň, no zdalo sa mi to pohodlné a chutilo, tak si asi ešte zopakujem, aj keď to nemusí byť zrovna guľáš, ale jednoducho mäso na šťave, len ja si nezmiešam všetky suroviny, chuť záleží aj od postupu, najprv si na horáku podusím cibuľu na masti, pridám červ. ml. papriku a postupne ostatné suroviny, premiešam a až potom do rúry. Vodu tak, že rátam, že sa niečo aj vyparí a dĺžku dusenia podľa zmäknutia mäsa, väčšinou na tých 180 st.
emili70
Určite vyskúšam,keď nebudem mať čas na varenie.
buba29
ja som to skúšala,chutilo nám to,druhý krát som tam dala cibulu zmixovanú,pohodlné varenie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia