Bravčová panenka z Frankenwaldu

concord - bez fotkyconcord, 8. júla 2013

Takýmto spôsobom sa pripravovala bravčová panenka v penzióne môjho priateľa v Bavorsku- Frankenwald u môjho priateľa Paula. Jeho klientelu tvorili hlavne penzisti z vtedy Zobraziť celý popisTakýmto spôsobom sa pripravovala bravčová panenka v penzióne môjho priateľa v Bavorsku- Frankenwald u môjho priateľa Paula. Jeho klientelu tvorili hlavne penzisti z vtedy Záp. Berlína a mala u nich úspech. Takže ak si to bude chcieť niekto vyskúšať, doporučujem vyskúšať. Množstvo surovín si určite sami podľa potreby.

3
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

1 ks
podľa potreby
podľa potreby
1 ks
 (alebo mrazené)
0,5 l
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Panenku v celku obalíme v zmesi rozmarínu a korenia štyroch farieb.Po obalení panenku sprudka opečieme na oleji tak, aby sa zatiahla.Po zatiahnutí ju na chviľku odložíme do tepla. Korenie je najlepšie používať čerstvo pomleté ručným mlynkom.

  2. 2

    Do výpeku pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu,na kocky pokrájanú slaninu a celú zmes chvíľu dusíme.Až si slaninka a cibuľa pustí šťavu, pridáme opečenú panenku a dusíme ju v zmesi až do polomäkka.

  3. 3

    Do zmesi s dunstovanou panenkou vlejeme šľahačku,čerstvé alebo mrazené ríbezle, 2 Pl lyžice ríbezľového džemu, najlepšie domáceho, ale ked nie je, istí to hypermarket ale nie s poľským šmejdom.Celú zmes ešte chvíľu povaríme a na zjemnenie chuti môžme pridať kúsok masla na záver. Nie je to podmienka.Odstavíme na 20 minút, aby sa chute džemu a ríbezľa spojili. Vznikne nám riedka od ríbezľa nakyslastá omáčka, ktorú môžeme dochutiť cukrom, ale neodporúčam ju zahusťovať, aby sme nenarušili prírodnú chuť ovocia. Podávame s cestovinou, najgustióznejšie sú k tomu malé makarónky od Lídla.

Diskusia k receptu

ywett
aj mne sa recept páči :)...ja som jedla hovädziu roštenku s ríbezľovou omáčkou a bolo to výborné....ríbezľový džem zvyknem robievať, mám recept aj tu na stránke...zatiaľ si recept uložím
denyany
mám rada kombináciu sladkého a slaného a viem si predstaviť aj kyselkavú chuť ríbezlí. musí to byť výborné! vyskúšam, je to jednoduché a efektné.
concord

Ďakujem za komentáre. A ešte som zabudol dodať za čo sa ospravedlňujem dodatočne, podliať mäso dobrým červeným vínom. Tak si to prosím doplňte. A komu by vadili zrniečka z ríbezlí, môže si ríbezle odšťaviť v odšťavovači. Môže sa podávať aj s knedľou.
turek
To si čo varil ríbezľový džem ? Už len cukor si vynechal.!!
zorro
@concord
Musí to byť dobré jedlo,keďže tu máš plno komentárov.!Takéto obyčajné nič zvládne aj školopovinné decko.Môj skromný názor je,že si od varenia tak ďaleko ako zem od mesiaca. 0 *




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia