Takýmto spôsobom sa pripravovala bravčová panenka v penzióne môjho priateľa v Bavorsku- Frankenwald u môjho priateľa Paula. Jeho klientelu tvorili hlavne penzisti z vtedy Zobraziť celý popisTakýmto spôsobom sa pripravovala bravčová panenka v penzióne môjho priateľa v Bavorsku- Frankenwald u môjho priateľa Paula. Jeho klientelu tvorili hlavne penzisti z vtedy Záp. Berlína a mala u nich úspech. Takže ak si to bude chcieť niekto vyskúšať, doporučujem vyskúšať. Množstvo surovín si určite sami podľa potreby.
porcie
príprava
Suroviny
1 ks |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
1 ks |
|
(alebo mrazené) |
|
|
|
0,5 l |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Panenku v celku obalíme v zmesi rozmarínu a korenia štyroch farieb.Po obalení panenku sprudka opečieme na oleji tak, aby sa zatiahla.Po zatiahnutí ju na chviľku odložíme do tepla. Korenie je najlepšie používať čerstvo pomleté ručným mlynkom.
- 2
Do výpeku pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu,na kocky pokrájanú slaninu a celú zmes chvíľu dusíme.Až si slaninka a cibuľa pustí šťavu, pridáme opečenú panenku a dusíme ju v zmesi až do polomäkka.
- 3
Do zmesi s dunstovanou panenkou vlejeme šľahačku,čerstvé alebo mrazené ríbezle, 2 Pl lyžice ríbezľového džemu, najlepšie domáceho, ale ked nie je, istí to hypermarket ale nie s poľským šmejdom.Celú zmes ešte chvíľu povaríme a na zjemnenie chuti môžme pridať kúsok masla na záver. Nie je to podmienka.Odstavíme na 20 minút, aby sa chute džemu a ríbezľa spojili. Vznikne nám riedka od ríbezľa nakyslastá omáčka, ktorú môžeme dochutiť cukrom, ale neodporúčam ju zahusťovať, aby sme nenarušili prírodnú chuť ovocia. Podávame s cestovinou, najgustióznejšie sú k tomu malé makarónky od Lídla.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za komentáre. A ešte som zabudol dodať za čo sa ospravedlňujem dodatočne, podliať mäso dobrým červeným vínom. Tak si to prosím doplňte. A komu by vadili zrniečka z ríbezlí, môže si ríbezle odšťaviť v odšťavovači. Môže sa podávať aj s knedľou.
Musí to byť dobré jedlo,keďže tu máš plno komentárov.!Takéto obyčajné nič zvládne aj školopovinné decko.Môj skromný názor je,že si od varenia tak ďaleko ako zem od mesiaca. 0 *