Boršč
Boršč v Rusku to co na Slovensku kapustnica. Co rodina a nebo místo to trochu jinak....
Ohromné bravčové plece v pomalom hrnci
Tento recept mám tu z Varechy pod názvom božské mäso od @Katkaszaboova. Dávam ho len na pripomenutie tohto skvelého receptu....
Žvan žužu
Na jar, ked je najviac roboty v záhrade, rada mám v chladničke naložené mäsko, lebo rýchlo uvarím...
Taká akože živánska pre moju rodinku
Živánska je jedlo, ktoré sa dá urobiť v prírode, v pahrebe (taká chutí najlepšie), alebo doma v...
Moja obľúbená huspenina
Kúpil som veľké bravčové koleno na bavorské koleno. Nakoľko som šetrná duša, tak som sa...
Gnocchi v smotanovej omáčke s lososom
Mala som v chladničke gnocchi a nevedela som čo s nimi. Včera na večeru bol grilovaný...
Gyros šalát
Tento šalátik som prvý krát ochutnala v práci, keď nám ho doniesla kolegynka ochutnať. Veľmi mi chutil,...
Ligne calamari - kalamáre
neviem ako sa to povie po slovensky ale v chorvačtine su to ligne, v taliančine calamari-hlavne su...
Tatársky biftek
Tento tatarák robili vo vinárni vo Svidníku niekedy v 80-tych rokoch....
Kuracie prsia so syrovou omáčkou
Tento recept som pripravila na základe môjho a priateľovho hladu :)
Retro parížsky šalát na raňajky
Salámu nakrájame na tenké prúžky, cibuľu nasekáme na jemno a vložíme do veľkej misy. ...
Kabáč s kyslou kapustou a slaninou
Sú to kabáče, ktoré vám neuschnú a sú trochu kyslé od kapusty, fajn dobrota...
Penne s lososom
Toto bol jeden z prvých receptov talianskej kuchyne, ktorý som sa naučila robiť. Jednoduchý, ...
Marinovaný steak z lososa
Z oleja, cesnaku, cukru, soli, korenia a rozmixovaných byliniek pripravíme marinádu.
Kuracie prsia so špargľou
Kuracie prsia pokrájame na menšie kúky a dáme do misky. Osolíme, okreníme ml. čiernym...
Kura na smotane s hubami
Určitě to není nic, co by v malinko jiné úpravě někdo z vás neznal, ale...
Pečeňové knedličky
Varila som polievku z kačacích drobkov z dvoch kačíc a pridala som aj štvrť kuracieho prsa...
Roštenka v horčicovej omáčke
Hovädzie mäso býva tuhšie, tak čas na jeho prípravu si nájdem v sobotu alebo nedeľu.
Francúzsky šalát s tuniakom
Ľadový šalát natrháme na malé kúsky, zmiešame s polovicou olivového oleja a s polovicou citrónovej šťavy,...
Kubo - fazuľová polievka s hubami
Pod týmto menom si pamätám z mladosti polievku, ktorú varievala mamka. Neviem, či si...
Karbonátky s varenými zemiakmi
Príprava je celkom jednoduchá. Sú to základne karbonátky.
Jelenie ragú na červenom víne
Tento recept ma naučila pripravovať moja prababka, je veľmi starý a veľmi rada ho varím a zároveň...
Bravčový steak s pikantnou brusnicovou omáčkou, teplou šunkou a zemiakovou trávou
V tomto jedle je "dominantná" chuť pikantnej brusnicovej omáčky. Robil som ho už dávno(ako sa tak...
Soté na karí korení
Mám rada prípravu takéhoto typu. Zosypete všetko čo vám zostalo z predošlého obeda, trošku upravíte a...
Špízy
Špízy robievam keď potrebujem nasýtiť viac jedákov, pretože môžem použiť rôzne druhy ingrediencií. Je...
Obyčajná domáca kapustnica
V regionálnych receptoch kapustnice sú značné rozdiely. V každom kraji, údolí i dedine sa varí...