Skúšala som už veľa receptov na lasagne a tento sa mi zdá naj.
Suroviny
omáčka Bolognese Sauce: | |
250 g |
|
250 g |
|
1 ks väčšia |
|
3 ks - strúčiky |
|
250 g lúpané /celé alebo krájané/ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bešamel: | |
50 g |
|
50 g |
|
600 ml |
|
strúhaný |
|
celý |
|
|
|
|
|
Cestovinové pláty na |
|
Postup
-
1
Opražíme nakrájanú cibuľku a roztlačený cesnak na oliv. oleji. Pridáme mleté mäso a opražíme do hneda aby sa zatiahlo. Osolíme, okoreníme, pridáme bazalku, oregano a celú škoricu. Necháme dusiť vo vlastnej šťave. Potom pridáme nakrájane paradajky aj so šťavou a pretlakom. Necháme podusiť 15min. Ak je tam málo šťavy pridáme trochu vody.
- 2
Dáme roztopiť/speniť maslo a pridáme múku. Potom pridáme mlieko, okoreníme, osolíme a postrúhame trošku muškátového oriešku. Za stáleho miešania počkáme kým to zhustne, potom odstavíme a vmiešame nastrúhaný syr.
- 3
Do zapekacej misy budeme vrstviť, cestovinové pláty (nemusia byť uvarené) a bolonskú omáčku (pláty, omáčka, pláty, omáčka, pláty, omáčka). Vrchnú vrstvu omáčky polejeme bešamelom. Dáme zapiecť do rúry, zapekáme 40min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pre pivonka: ta omacka sa vpije do tych cestovin a bude to akurat :) prajem vela stastia pri priprave