Nátierka zo sardiniek

cici21 - fotkacici21, 8. septembra 2013
Nátierka zo sardiniek
Foto: cici21

Túto pomazánku ma naučil otcov kamarát , chatár v roku 1958, odvtedy si ju robievam pravidelne

3
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

125 g
1 konzerva
1 zväzok




Postup

  1. 1

    Do misy dáme konzervu sardiniek , aj s olejovým nálevom (dobrá je s chilli papričkou). Pridáme maslo, posekaný zväzok jarnej cibuľky, vytlačíme na to šťavu z citróna (podľa chuti, ja dávam asi jednu kávovú lyžičku) lyžičku kryštálového cukru, soli podľa uváženia, čierne korenie a červenú papriku.

  2. 2

    Všetko vymiešame šľahačom do peny.

Diskusia k receptu

timothy
co sa tyka takychto pomazanok z ryb a podobne to milujem tato je jednoducha a ako som to cital mi slinky tiekli heh :)
monika276
neviem si tam predstaviť ten cukor, ale my tiež milujeme nátierky z rybičiek, ďakujem za tip
zifi
cely zvazok cibulky...? nie jeden kus?
rea1
miesto cukru a masla dávam za lyžicu plnotučnej horčice. :-))
hannah22
tiež pridávam namiesto masla vaničku tvarohu, plnotučnú horčicu a postrúhanu kyslú uhorku..... :))
alimilan
... k uvádzaným ingredienciám ešte pridávam: 1 kl horčice, 1 pl majolky a niekedy aj smotanový syr.... a potom je to len mňamka...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia