Plnené zapekané žemle

sjuz - fotkasjuz, 28. apríla 2011
Plnené zapekané žemle
Foto: sjuz

Zostalo mi údené, aj dvojdňové žemle...:) a rýchla a jednoduchá večera zo zvyškov bola o chvíľu na stole. Žiadna špecialitka:)))

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

4 staršie
2 plátky  varené
1
2 obdĺžniky
2
na špičku noža drvené




Postup

  1. 1

    Zo žemlí odrežeme vršok, a vnútro opatrne vydlabeme.

  2. 2

    V miske zmiešame smotanu, syr, nakrájanú cibuľku, a mäso pokrájané na malé kocky. Okoreníme, a pridáme čili. Samozrejme, kto nemá rád pikantné, nemusí:)

  3. 3

    Zmesou naplníme žemle. navrch podávame striedku, na ktorú uložíme plátok masla.

  4. 4

    Žemle uložíme na plech potretý olejom, a vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme do zlata.

    Plnené zapekané žemle - obrázok 4

Diskusia k receptu

sjuz
totalne nezdravé :)!!! zvládla som len polku, ostatné dojedol môj manžel:)!
jezibabka1
nevydržala som a urobila, ale bez čili, lebo štiplavinu nelubim:) Zuzi máš pravdu- totálne nezdravé- ale jaké DOBRÉ:))))))
remcula
Ježkovy oči!! Podej mi jeden, nebo si je půjdu hned udělat!! Krása a věřím, že se po nich zapráší!
altyn
Ja na tom nevidím nič nezdravé, len chutné! :-)))
frezia68
Nezvýšilo ani údené,ani žemle :-( ,lebo som piekla chlebík od @tizian ,ale jednu žemličku pri hokeji by som zvládla :-))) a urobím aj bez údeného,lebo si ma navnadila :-)))
evanaaa
Sjuz, dobrý nápad na rýchlu večeru. Aké žemle si prosím, použila, iste väčšie. nie?
sjuz
práveže klasické kaiserky, evanaa...
evanaaa
Ozaj a ešte syr navrch a bude to dokonalé, ale ani nemusí byť.
sjuz
napadlo to aj mne, ale toho syru je dosť vnútri, tak sa mi ani nežiadalo:)
violetacamorova
Perfektné, vieš prečo? Lebo milujem zapekaný chlieb a keďže sme dvaja tak ho nemôžem spraviť lebo kto by to jedol také kvantum, ale žemle to zvládneme, super!
orchidea
Neviem prečo by to malo byť až tak nezdravé, oveľa nezdravejšie jedlá sú a toto vyzerá veľmi dobre.
jogal
Robím podobné, ale miesto údeného dám ešte nezdravšiu opečenú oravskú slaninku a miesto cibuľky dávam surovú papriku pokrájanú na drobno. Z tej slaninky dám len škvarky a výpek použijem na tie vydlabance. Tvoja verzia je zaujímavá, pre zmenu vyskúšam.
sjuz
tiež by som dala slaninku - mňam - ale chcela so využiť to údené, čo zostalo...:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia