Pečené bravčové mäso
Pečené bravčové mäso

Voňavé pečené karé

podravka - fotkapodravka, 3. mája 2017. Komerčný recept.
Voňavé pečené karé
Foto: podravka

Bravčové v jednom kuse je vynikajúcou voľbou na pečenie, polejte ho vínom a olejom a podávajte voňavý pokrm.

4
porcie
90 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

800 g (bez kostí) v jednom kuse
1 lyžica
4 lyžice
100 ml
Na šalát:
250 g
100 g
1 ks
2 ks
100 g
4 lyžice
2 lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z Podravka ochucovadla a oleja si pripravíme marinádu. Mäso poriadne potrieme pripravenou marinádou a necháme pôsobiť aspoň 30 minút.

  2. 2

    Mäso dáme do vymasteného pekáča a zalejeme vínom a zostávajúcou marinádou.

  3. 3

    Pekáč zakryjeme papierom na pečenie alebo alobalom a pečieme asi 60 minút v predhriatej rúre na 200 °C. Mäso občas otočíme a po 40 minútach odkryjeme, nech sa trošku zapečie.

  4. 4

    Šalát pripravíme tak, že zelený šalát nakrájame, dáme ho do misky, pridáme na štvrtiny nakrájané paradajky, na krúžky nakrájanú uhorku, na malé kúsky nakrájanú cibuľu a scedený cícer. Celú zmes zľahka premiešame, osolíme a okoreníme, pridáme olej zmiešaný s octom a podávame.

  5. 5

    Mäso nakrájame a podávame s pripraveným šalátom.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
ono
ono
Môže byť chutné. Aj na guláš chcem niečo povedať.Do guláša sa lečo môže dať aj hneď .Proste sa tým nič nepokazí, keď je aj predvarane.Sto ľudí sto chutí, len cukor mi tam nepasuje,ale to je vecou každého.Dobru chuť.Pozdravujem.
evanaaa
A k receptu - karé (ani stehno) som ešte neskúšala piecť, ale nehovorím nie v prípade, že by som musela diétnejšie piecť mäso, ale bez vína.
root
@Radox1 (3.5.2017 11:15)

A kdeže ty kupuješ takú skvelú zubnú niť?
Aby sme si zúbky mohli lepšie vyčistiť?

Myslím, že by to zaujímalo viacerých, keďže máš už 7-krát pekný komentár, tak nebuď labuť a podeľ sa s nami o tip.
lilyre
Tak tieto komentáre sú tak akosi ... mimo. K receptu: dobrý tip a naozaj sa mi páči šalát s cícerom, vďaka.
petrkluc
@Lilyre (4.5.2017 13:21)

To je zdejší kolorit, neboj se, zvykneš si rychle. Když budeš ovšem remcat, upadneš do nemilosti zdejších pseudoelit jako třeba kartička @zolik nebo guru všech restaurací @2010.