Voňavé pečené karé
Foto: podravka
Bravčové v jednom kuse je vynikajúcou voľbou na pečenie, polejte ho vínom a olejom a podávajte voňavý pokrm.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
800 g (bez kostí) v jednom kuse |
|
1 lyžica |
|
4 lyžice |
|
100 ml |
|
Na šalát: | |
250 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
100 g |
|
4 lyžice |
|
2 lyžice |
|
|
|
|
Postup
-
1
Z vegety a oleja si pripravíme marinádu. Mäso poriadne potrieme pripravenou marinádou a necháme pôsobiť aspoň 30 minút.
- 2
Mäso dáme do vymasteného pekáča a zalejeme vínom a zostávajúcou marinádou.
- 3
Pekáč zakryjeme papierom na pečenie alebo alobalom a pečieme asi 60 minút v predhriatej rúre na 200 °C. Mäso občas otočíme a po 40 minútach odkryjeme, nech sa trošku zapečie.
- 4
Šalát pripravíme tak, že zelený šalát nakrájame, dáme ho do misky, pridáme na štvrtiny nakrájané paradajky, na krúžky nakrájanú uhorku, na malé kúsky nakrájanú cibuľu a scedený cícer. Celú zmes zľahka premiešame, osolíme a okoreníme, pridáme olej zmiešaný s octom a podávame.
- 5
Mäso nakrájame a podávame s pripraveným šalátom.
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A kdeže ty kupuješ takú skvelú zubnú niť?
Aby sme si zúbky mohli lepšie vyčistiť?
Myslím, že by to zaujímalo viacerých, keďže máš už 7-krát pekný komentár, tak nebuď labuť a podeľ sa s nami o tip.
To je zdejší kolorit, neboj se, zvykneš si rychle. Když budeš ovšem remcat, upadneš do nemilosti zdejších pseudoelit jako třeba kartička @zolik nebo guru všech restaurací @2010.