Ohnivé bravčové rebierka - marináda fotorecept
Foto: bibia1
Takéto rebierka robíme na každoročnej párty pre veľkú kopu ľudí a majú veľký ohlas. Recept sme vyčítali s manželom z knihy Grilujeme doma aj Zobraziť celý popisTakéto rebierka robíme na každoročnej párty pre veľkú kopu ľudí a majú veľký ohlas. Recept sme vyčítali s manželom z knihy Grilujeme doma aj v prírode. Recept je stanovený pre 2 kg rebierok, takže ak treba viac, ako my robievame aj z 9 kg, tak potom treba vynásobiť aj dávky surovín.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Marinádu robíme vo veľkej miske. Bravčové rebierka si nasolíme a necháme aspoň 1/2 hodinku odležať.
-
2
Všetky prísady zmiešame a potierame mäsko.
-
3
Naložené mäsko dáme do chladničky aspoň na 6 hodín odležať.
-
4
Po uplynutí času poukladáme mäso na plech, podlejeme troškou vody, potrieme marinádou, ktorá zostala na spodku misky, zakryjeme alobalom a dáme na 1 a 1/2 hodiny piecť do trúby.
-
5
Počas pečenia mäsko potierame. Buď ho upečieme v trúbe, alebo ho môžeme dogrilovať na grile, tam mu bude treba ešte asi 20 min. Poslednú výslednú fotku nemám, lebo pri toľkých porciách nebol čas na fotenie. Aj počas grilovania mäsko stále potierame marinádou. Dobrú chuť.
@hviezdickaz , ak nemáš tabasco, tak ho tam jednoducho nedaj, nič sa nestane :)
Ďakujem, na sobotu chystám grilovačku.
Porcia v restike cca 500g na osobu :-)
Nech sa dari! ;)
Ďakujem @leaela za info.