Hamburské stehno trošku inak

rein - fotkarein, 15. januára 2013
Hamburské stehno trošku inak
Foto: rein

Suroviny podľa Cistinky,postup môj.

5
porcií
30 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
100 g
500 g
300 g
100 g
2 ks
3 ks
200 ml
500 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji si osmažíme cibuľu,pridáme na kocky nakrájanú slaninu,mäso na plátky a opražíme.Pridáme korenie,soľ,bobkový list,zeleninu nakrájanú na kocky,uhorky tiež, podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka.

    Hamburské stehno trošku inak - obrázok 1
  2. 2

    Keď je mäso mäkké vyberieme ho aj s novým korením a bobkový listom.Všetko ostatné rozmixujeme v mixéri.Z múky,smotany a mlieka si urobíme zátrepku,vlejeme ju do rozmixovanej zeleniny a povaríme.Na záver ochutíme citronovou šťavou a mäso vložíme do omáčky.Podávame s knedľou.

    Hamburské stehno trošku inak - obrázok 2
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

afataga
mne sa tiez nezda ze kuracia :-) ale na svieckovu sa to podoba
denyany
aké chute si mi narobil! dala by som si také dačo, ale keby to už bolo hotové, len sadnúť a vychutnávať...
dodo46
V Znojme asi robia sviečkovu z kuraciny, alebo z párkov
mijaita
Aha, lehce jsem přehlédla, že to stehno je z jiné "drůbeže" :-) Přesto do svíčkové bych asi kyselou okurku nedala.
rein
@ mijajita je to hamburské stehno,len omáčka rozmixovaná
radulienka
Výborný receptík, páči sa mi, vyskúšam, niečo iné ako sviečková i keď podobné, tie uhorky tam určite dodajú fajnú chuť, dík za recept...
nelusik
ja to robím podobne, ešte k zelenine pridám aj kapary, asi 1 lyžičku aj viac
beru
aspoň mám inšpiráciu na zajtra,ešte podliať troškou bieleho vínka a mňam ...diki za tip
marika9
No toto vyskúšam. Zaujala ma prítomnosť uhorky, ale myslím, že tá to oživí.