Foto: akeber
Dostala som mladé mäsko ( lanštiaka) . Recept som našla v kuchárskej knihe a je pripravený podľa odborníka L. Hanzala . Naozaj sa Zobraziť celý popisDostala som mladé mäsko ( lanštiaka) . Recept som našla v kuchárskej knihe a je pripravený podľa odborníka L. Hanzala . Naozaj sa oplatil vyskúšať .
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso umyjeme , osušíme , nakrájame na plátky a naklepeme .
-
2
Osolíme a opečieme po oboch stranách aby sa nám mäsko stiahlo .
-
3
Nakrájame cibuľu a zeleninu na drobné kocky .
-
4
Na masle opražíme koreňovú zeleninu a cibuľku do zlatista . Potom pridáme horčicu , koreniny , ocot , soľ , šťavu s citróna , a podlejeme vývarom . Nakoniec vložíme mäso a dusíme . Keď je mäso mäkké vyberieme ho aj s bobkovým listom , korením a borievkami ( borievky , celé korenie , dávam uviazané spolu s bobkovým listom v gáze aby som potom nemusela loviť v hrnci ) .
-
5
Rozmixujeme ponorným mixérom . Až potom vložíme späť mäso aj koreniny . V smotane rozmiešame hladkú múku na jemno a pridáme do omáčky . Povaríme už ida chvíľku 5 -10 min. Dochutíme . Dobrú chuť !
@radost , fíha... básnik :-) stav sa keď pôjdeš okolo , diviny u nás behá dosť a ak sa netrafíš niečo vyhrabem z mrazničky :-)
udaj súradnice-GPSko nájde..nuž-ale-budem stručná:už aj zo slintania nad foto na vareche-som tučná!!!..:-))
možno niekedy zájdem-a tú divočinu živú či mrazenú-nájdem..:-))zatiaľ spokojná bud-stačí mi aj tuto virtuálna chuť...:-))