Diviak na smotane po Šumavsku fotorecept

akeber - fotkaakeber, 18. februára 2013
Diviak na smotane po Šumavsku (fotorecept)
Foto: akeber

Dostala som mladé mäsko ( lanštiaka) . Recept som našla v kuchárskej knihe a je pripravený podľa odborníka L. Hanzala . Naozaj sa oplatil vyskúšať .

20 min minút
príprava
90 min minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
60 g
0,5 l
1 ks
2 ks
1 ks
1/2 ks
4 ks
1 ks
1 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme , osušíme , nakrájame na plátky a naklepeme .

    Diviak na smotane po Šumavsku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Osolíme a opečieme po oboch stranách aby sa nám mäsko stiahlo .

    Diviak na smotane po Šumavsku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrájame cibuľu a zeleninu na drobné kocky .

    Diviak na smotane po Šumavsku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na masle opražíme koreňovú zeleninu a cibuľku do zlatista . Potom pridáme horčicu , koreniny , ocot , soľ , šťavu s citróna , a podlejeme vývarom . Nakoniec vložíme mäso a dusíme . Keď je mäso mäkké vyberieme ho aj s bobkovým listom , korením a borievkami ( borievky , celé korenie , dávam uviazané spolu s bobkovým listom v gáze aby som potom nemusela loviť v hrnci ) .

    Diviak na smotane po Šumavsku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozmixujeme ponorným mixérom . Až potom vložíme späť mäso aj koreniny . V smotane rozmiešame hladkú múku na jemno a pridáme do omáčky . Povaríme už ida chvíľku 5 -10 min. Dochutíme . Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
a ja mám doma šecko!!!akurát mi chýba jedno: to divé mäsko!!!..:-)))nadeľ mi!!to by bol super obed nedeľný!!!...:-)))
@ancicka ak sa k nej dostaneš určite neobanuješ ..je to delikatesa :-)
@radost , fíha... básnik :-) stav sa keď pôjdeš okolo , diviny u nás behá dosť a ak sa netrafíš niečo vyhrabem z mrazničky :-)
ešte: s tvojím bydliskom ma mnohé spája: žijú tam v okolí moji najmilší - nielen - dvaja...:-))
možno niekedy zájdem-a tú divočinu živú či mrazenú-nájdem..:-))zatiaľ spokojná bud-stačí mi aj tuto virtuálna chuť...:-))
krásne mäsko :-) môj muž robí skoro úplne rovnako a je to sráááášne dobré.... narobila si mi chute, ešte tam mám kúsok divočáka len teraz neviem čo mám spraviť? či divinovú paštétu čo tu bola nedávno uverejnená alebo takto na smotane :-(
Famózne, niečo ako sviečková z diviny. Škoda,že divina to je vec nedostupná pre obyčajného človeka,ale recept je úžasný. Nemám v rodine poľovníka takže ani nebudem skúšať, no ukladám veď človek nikdy nevie.
bol to, iste mladí diviačik,,,) lebo mám krásne svetlé mäsko...varila som už z diviaka huláš, ale to bolo tmavé mäso...) pekné a chutne vyzerajúce jedlo.-)
joj, aká krása! a viem si predstaviť aj tú chuť... tak tu pozerám na to krásne foto a slintám, slintám o dušu. už dávno sme nemali divinu, ale keď sa k nejakej dostanem, urobím ju podľa tohto receptu.
@mracik9 , ale sú a ešte aj budú , postupne budem pridávať ....materiálu mám ojojoj ! včera sa naša embéčka popasovala s diviačikom , diviačik vytlačil embéčku z garáže už tam visí na háku :-)

Pridaj komentár k receptu: