Diviak na smotane po Šumavsku fotorecept

akeber - fotkaakeber, 18. februára 2013
Diviak na smotane po Šumavsku (fotorecept)
Foto: akeber

Dostala som mladé mäsko ( lanštiaka) . Recept som našla v kuchárskej knihe a je pripravený podľa odborníka L. Hanzala . Naozaj sa Zobraziť celý popisDostala som mladé mäsko ( lanštiaka) . Recept som našla v kuchárskej knihe a je pripravený podľa odborníka L. Hanzala . Naozaj sa oplatil vyskúšať .

20 min minút
príprava
90 min minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
60 g
0,5 l
1 ks
2 ks
1 ks
1/2 ks
4 ks
1 ks
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme , osušíme , nakrájame na plátky a naklepeme .

    Diviak na smotane po Šumavsku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Osolíme a opečieme po oboch stranách aby sa nám mäsko stiahlo .

    Diviak na smotane po Šumavsku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrájame cibuľu a zeleninu na drobné kocky .

    Diviak na smotane po Šumavsku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na masle opražíme koreňovú zeleninu a cibuľku do zlatista . Potom pridáme horčicu , koreniny , ocot , soľ , šťavu s citróna , a podlejeme vývarom . Nakoniec vložíme mäso a dusíme . Keď je mäso mäkké vyberieme ho aj s bobkovým listom , korením a borievkami ( borievky , celé korenie , dávam uviazané spolu s bobkovým listom v gáze aby som potom nemusela loviť v hrnci ) .

    Diviak na smotane po Šumavsku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozmixujeme ponorným mixérom . Až potom vložíme späť mäso aj koreniny . V smotane rozmiešame hladkú múku na jemno a pridáme do omáčky . Povaríme už ida chvíľku 5 -10 min. Dochutíme . Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

marcy
mňáááááám :-) divinové milujem
radost
a ja mám doma šecko!!!akurát mi chýba jedno: to divé mäsko!!!..:-)))nadeľ mi!!to by bol super obed nedeľný!!!...:-)))
akeber
@ancicka ak sa k nej dostaneš určite neobanuješ ..je to delikatesa :-)
@radost , fíha... básnik :-) stav sa keď pôjdeš okolo , diviny u nás behá dosť a ak sa netrafíš niečo vyhrabem z mrazničky :-)
radost
@akeber
udaj súradnice-GPSko nájde..nuž-ale-budem stručná:už aj zo slintania nad foto na vareche-som tučná!!!..:-))
radost
ešte: s tvojím bydliskom ma mnohé spája: žijú tam v okolí moji najmilší - nielen - dvaja...:-))
možno niekedy zájdem-a tú divočinu živú či mrazenú-nájdem..:-))zatiaľ spokojná bud-stačí mi aj tuto virtuálna chuť...:-))
evusik
krásne mäsko :-) môj muž robí skoro úplne rovnako a je to sráááášne dobré.... narobila si mi chute, ešte tam mám kúsok divočáka len teraz neviem čo mám spraviť? či divinovú paštétu čo tu bola nedávno uverejnená alebo takto na smotane :-(
helca103
Famózne, niečo ako sviečková z diviny. Škoda,že divina to je vec nedostupná pre obyčajného človeka,ale recept je úžasný. Nemám v rodine poľovníka takže ani nebudem skúšať, no ukladám veď človek nikdy nevie.
izabella929
bol to, iste mladí diviačik,,,) lebo mám krásne svetlé mäsko...varila som už z diviaka huláš, ale to bolo tmavé mäso...) pekné a chutne vyzerajúce jedlo.-)
denyany
joj, aká krása! a viem si predstaviť aj tú chuť... tak tu pozerám na to krásne foto a slintám, slintám o dušu. už dávno sme nemali divinu, ale keď sa k nejakej dostanem, urobím ju podľa tohto receptu.
veronika353
Dělávám jako ty,přidávám ještě koření na divočinu.V neděli jsme měli divočáka podle mojeho receptu "Divoké maso".
polovnicka
to je na spôsob sviečkovej..že?také som už aj ja robila..a nieje nič lepšie..a ešte domáce knedlíky..no waw.. :))
mracik9
Ja že tu niesu žiadne recepty ne divinu a hneď taká dobrotka
akeber
@mracik9 , ale sú a ešte aj budú , postupne budem pridávať ....materiálu mám ojojoj ! včera sa naša embéčka popasovala s diviačikom , diviačik vytlačil embéčku z garáže už tam visí na háku :-)