Bravčová pečeň v cviklovom kréme
Ladislav Gányiovics
šéfkuchár penziónu Castel v Mierove, 30. marca 2014
šéfkuchár penziónu Castel v Mierove, 30. marca 2014
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
40 minút
na 90 °C
na 90 °C
Postup
-
1
Pečeň nakrájame na tenké plátky. Namočíme na 24 hodín do studeného mlieka a odložíme do chladničky. Na druhý deň plátky osušíme, veľmi jemne okoreníme mletým čiernym korením. Na horúcej panvici opečieme na miernom ohni na troche oleja.
- 2
Cviklový krém: Cvikly upečieme v rúre na teplote 90°C na soľnom lôžku. Po upečení ich ošúpeme a rozmixujeme spolu s ostatnými surovinami.
- 3
Jablčné pyré: Zohriatu šťavu zamiešame so želatínou a necháme v chladničke stuhnú
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu