Bravčová pečeň v cviklovom kréme

Ladislav Gányiovics
šéfkuchár penziónu Castel v Mierove, 30. marca 2014
Bravčová pečeň v cviklovom kréme
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 90 °C

Suroviny

700 g
Cviklový krém:
2 ks
3-4 PL
1 PL
50 ml
Jablčné pyré:
1 l
10 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pečeň nakrájame na tenké plátky. Namočíme na 24 hodín do studeného mlieka a odložíme do chladničky. Na druhý deň plátky osušíme, veľmi jemne okoreníme mletým čiernym korením. Na horúcej panvici opečieme na miernom ohni na troche oleja.

  2. 2

    Cviklový krém: Cvikly upečieme v rúre na teplote 90°C na soľnom lôžku. Po upečení ich ošúpeme a rozmixujeme spolu s ostatnými surovinami.

  3. 3

    Jablčné pyré: Zohriatu šťavu zamiešame so želatínou a necháme v chladničke stuhnú

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Prečo by pečeň musela byť na tenšie plátky? Niekomu to chutí tak a niekomu inak. Niekomu cvikla chutí,. niekto ju miluje a niekto nenávidí. Niekto len s chrenom a ja iba čistú... Dajte trošku demokracie...
@vcelka , ak by niekto z nás dal postup a nedodržal by ho, to by bolo frflania, ak sa píše, že na plátky, asi by to malo tak byť, ak nie, tak treba napísať, že pečeň vcelku.......Ale u týchto profíkov sa mnohokrát ani recept nezhoduje s obrázkom, my si len domyslíme.......

Pridaj komentár k receptu: