Drožďová nátierka so sušenou šunkou
Michal Lukačovič
kuchár Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 11. februára 2016
kuchár Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 11. februára 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové karé naložíme do soli a cukru v pomere 2 diely cukru k 1 dielu soli, polejeme alkoholom, pridáme bylinky a dobre votrieme do mäsa. Necháme 48 hodín v chlade sušiť zabalené v utierke, ktorú viackrát vymeníme za suchú. Potom nakrájame na tenké plátky.
- 2
Nakrájanú cibuľu opečieme, pridáme rozmrvené droždie, rozpustíme, pridáme vajíčka a dochutíme soľou a korením. Necháme vychladnúť, pridáme mäkké maslo a vymixujeme. Pridáme nasekanú pažítku a premiešame.
- 3
Slaninu nakrájanú na kocky vyškvaríme na oškvarky. Pridáme cukor, skramelizujeme a prilejeme alkohol. Oškvarky vyberieme a podávame osobitne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu