Kurča s tekvicovo-šampiňónovou plnkou
Ladislav Belák
šéfkuchár hotela Havrania*** v Zázrivej , 6. októbra 2016
šéfkuchár hotela Havrania*** v Zázrivej , 6. októbra 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
príprava
55 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 1 ks celé |
|
| 7 ks |
|
| 400 g |
|
| 300 g muškátová |
|
| 1 ks menšia |
|
| 250 g |
|
| 4 strúčiky |
|
| 30 g |
|
| 200 ml |
|
| 3 ks |
|
| (petržlenová vňať, rozmarín, tymian, pažítka) |
|
| 1 KL |
|
|
|
|
|
|
|
| 20 ml |
|
Postup
-
1
Cibuľu a šampiňóny nakrájame na kocky, urestujeme na oleji, pridáme prelisovaný cesnak, postrúhaný zázvor, na malé kocky nakrájanú mrkvu a tekvicu. Všetko spolu urestujeme.
- 2
Urestovanú zmes pridáme do nakrájaných žemlí, pridáme vajcia, nasekané bylinky, zohriate mlieko a dochutíme soľou, korením a rascou. Všetko premiešame, necháme 15 minút postáť a plnku znovu premiešame.
- 3
Kurča umyjeme, naplníme plnkou, uzavrieme a pečieme v rúre asi 55 minút pri teplote 180 °C, počas pečenia podlievame vodou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu