Kurča s tekvicovo-šampiňónovou plnkou

Ladislav Belák
šéfkuchár hotela Havrania*** v Zázrivej , 6. októbra 2016
Kurča s tekvicovo-šampiňónovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
55 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks celé
7 ks
400 g
300 g muškátová
1 ks menšia
250 g
4 strúčiky
30 g
200 ml
3 ks
 (petržlenová vňať, rozmarín, tymian, pažítka)
1 KL
20 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu a šampiňóny nakrájame na kocky, urestujeme na oleji, pridáme prelisovaný cesnak, postrúhaný zázvor, na malé kocky nakrájanú mrkvu a tekvicu. Všetko spolu urestujeme.

  2. 2

    Urestovanú zmes pridáme do nakrájaných žemlí, pridáme vajcia, nasekané bylinky, zohriate mlieko a dochutíme soľou, korením a rascou. Všetko premiešame, necháme 15 minút postáť a plnku znovu premiešame.

  3. 3

    Kurča umyjeme, naplníme plnkou, uzavrieme a pečieme v rúre asi 55 minút pri teplote 180 °C, počas pečenia podlievame vodou.

Diskusia k receptu