Kurča s tekvicovo-šampiňónovou plnkou
Ladislav Belák
šéfkuchár hotela Havrania*** v Zázrivej , 6. októbra 2016
šéfkuchár hotela Havrania*** v Zázrivej , 6. októbra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
príprava
55 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1 ks celé |
|
7 ks |
|
400 g |
|
300 g muškátová |
|
1 ks menšia |
|
250 g |
|
4 strúčiky |
|
30 g |
|
200 ml |
|
3 ks |
|
(petržlenová vňať, rozmarín, tymian, pažítka) |
|
1 KL |
|
|
|
|
|
20 ml |
|
Postup
-
1
Cibuľu a šampiňóny nakrájame na kocky, urestujeme na oleji, pridáme prelisovaný cesnak, postrúhaný zázvor, na malé kocky nakrájanú mrkvu a tekvicu. Všetko spolu urestujeme.
- 2
Urestovanú zmes pridáme do nakrájaných žemlí, pridáme vajcia, nasekané bylinky, zohriate mlieko a dochutíme soľou, korením a rascou. Všetko premiešame, necháme 15 minút postáť a plnku znovu premiešame.
- 3
Kurča umyjeme, naplníme plnkou, uzavrieme a pečieme v rúre asi 55 minút pri teplote 180 °C, počas pečenia podlievame vodou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu