Kuracie stehná plnené cesnakovo-cibuľkovou plnkou
Potenciálni svokrovci mali prísť na obed a ako snažiaca sa dobrá hostiteľka som im pripravila to, čo majú radi a zároveň niečo celkom iné, Zobraziť celý popisPotenciálni svokrovci mali prísť na obed a ako snažiaca sa dobrá hostiteľka som im pripravila to, čo majú radi a zároveň niečo celkom iné, čo ešte nejedli. Inšpiráciu som získala z receptov Lidl http://kuchynalidla.sk/product/pecene-kurca-s- cesnakom-cibulou-a-petrzlenovou-vnatou (aby som nebola obvinená z krádeže autorských práv - HIHI :D )
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Základ je mať pekné kuracie stehná - mäsité s kožou. Mäso si umyjeme osušíme. Poorezávame zvyšky, ktoré nám tam prekážajú - mne napríklad spodky kože, také tie tukové, mastné blanky. Mäso odložíme bokom, ešte bude plniť svoju úlohu.
- 2
Vyzlečieme cibuľu z tých jej desiatich svetrov - ošúpeme ju a taktiež spravíme to isté s cesnakom. Petržlenovú vňaťku si umyjeme a všetko najemno nakrájame. Premiešame v miske, osolíme, okoreníme.
- 3
Vezmeme si kuracie prsia a pod kožou plníme pripravenou zeleninou plnkou. Olivový olej si vidličkou vymiešame s koreninami a štetcom potierame naplnené kuracie stehná. Mäso necháme odležať v chladničke cca 2 hodiny.
- 4
Medzitým, ako nám mäso oddychuje v chladničke si dovárame polievočku, slíže alebo chystáme prílohu - ja som zvolila opekané zemiaky a pripravila som zeleninový šalát.
- 5
Mäso vyberieme z chladničky, poukladáme na pekáč a podlejeme vodou - mäso som piekla cca na 200 °C, pričom som ho každých 10 minút vyberala a oblievala výpekom. Po dopečení je mäso mäkučké, koža chrumkavá a cesnakovo-cibuľovo-petržlenová plnka nielen krásne vonia ale dodá mäsu chuť. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu