Rybie filety obaľované v kokose

mi3angel3 - bez fotkymi3angel3, 2. februára 2013

Objavila som tento recept na jednom zahraničnom blogu (The healthy foodie). Je to skvelý, rýchly recept na rybku, ktorý je trochu netradičný a exotický, Zobraziť celý popisObjavila som tento recept na jednom zahraničnom blogu (The healthy foodie). Je to skvelý, rýchly recept na rybku, ktorý je trochu netradičný a exotický, no chutí výborne.

4
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 šálka
2/3 šálky
1 čl
1/2 čl
1/2 čl
1/2 čl
2 čl
2 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Zmiešajte spolu 1/3 šálky múky, kokosovú múčku, rascu, kari korenie, soľ a korenie na jednom tanieri. (Ja som namiesto kari korenia použila namixované thajské korenie.)

  2. 2

    Na druhý tanier si pripravte vajce, ktoré trochu rozšľaháme (Ja som použila iba bielko koré som vyšľahala ale potrebovala som tak 3 vajcia). Na tretí tanier dáme zbytok múky.

  3. 3

    Urobíme klasický trojobal – múka, vajce a kokosový mix.

  4. 4

    Zohrejte olivový olej a maslo a upražíme filety na panvici z oboch strán asi 2-3 minúty (každú stranu). (Ja som použila ako alternatívu rúru a na plechu som ich upiekla asi za 15 minút.) Obal je pekne chrumkavý a rybka je vo vnútri pekne mäkká a jemná.

  5. 5

    Podávajte s ryžou a ovocím (napríklad broskyne).

Diskusia k receptu

gordonko
skúsiť to môžem ,ale ktomu mi skvôr pasuje zemiaková kaša
denyany
výborné, len to urobím s inou rybou, lebo pangasius mi nechutí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia