Jednoduché zapečené „sushi“
Foto: ryzasos
Milujete chuť sushi, no nechce sa vám tráviť veľa času jeho poctivou
prípravou? Poďte si to zjednodušiť a skúste moje jednoduché zapečené “sushi”, Zobraziť celý popisMilujete chuť sushi, no nechce sa vám tráviť veľa času jeho poctivou
prípravou? Poďte si to zjednodušiť a skúste moje jednoduché zapečené “sushi”, ktoré svojou chuťou pripomína klasické sushi, a
dokonca si ho takto viete vychutnať v teplej verzii. Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
príprava
na 185 °C
Suroviny
220 g |
|
500 ml |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
300 g |
|
2 plátky |
|
100 g (sójové bôby) |
|
20 g (čierny alebo biely) |
|
Omáčka: | |
2 PL (alebo tamari) |
|
1 ČL |
|
1-2 PL |
|
Postup
-
1
Ryžu zľahka premyjeme pod tečúcou vodou.
- 2
Na spodok zapekacej misy položíme 2 plátky morských rias.
- 3
Vysypeme na ne premytú ryžu a zalejeme ju s 500 ml vody, do ktorej sme pridali ryžový ocot a soľ.
- 4
Na túto vrstvu poukladáme kúsky čerstvého lososa, edamame bôby a ak chceme, extra natrhané morské riasy.
- 5
Takto pripravenú misu dáme piecť na 35 minút pri 180 stupňoch na režime horný + spodný ohrev. Dĺžku pečenia môžete mierne prispôsobiť ak uvidíte, že ryža ešte nevstrebala všetku vodu.
- 6
V malej miske si zmiešame suroviny na omáčku.
- 7
Upečené “sushi” polejeme hotovou omáčkou a na záver posypeme sezamom. Odporúčam jedlo podávať teplé.
Tiež zapekaná ryža:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu