Zapekaná ryža
Zapekaná ryža

Jednoduché zapečené „sushi“

ryzasos - fotkaRyža SOS, 10. apríla 2024. Komerčný recept.
Jednoduché zapečené „sushi“
Foto: ryzasos

Milujete chuť sushi, no nechce sa vám tráviť veľa času jeho poctivou prípravou? Poďte si to zjednodušiť a skúste moje jednoduché zapečené “sushi”, Zobraziť celý popisMilujete chuť sushi, no nechce sa vám tráviť veľa času jeho poctivou prípravou? Poďte si to zjednodušiť a skúste moje jednoduché zapečené “sushi”, ktoré svojou chuťou pripomína klasické sushi, a dokonca si ho takto viete vychutnať v teplej verzii. Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Zdroj: Fitrecepty

4
porcie
15 minút
príprava
35 minút
na 185 °C

Suroviny

220 g
500 ml
1 PL
1 ČL
300 g
2 plátky
100 g (sójové bôby)
20 g (čierny alebo biely)
Omáčka:
2 PL (alebo tamari)
1 ČL
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Ryžu zľahka premyjeme pod tečúcou vodou.

  2. 2

    Na spodok zapekacej misy položíme 2 plátky morských rias.

  3. 3

    Vysypeme na ne premytú ryžu a zalejeme ju s 500 ml vody, do ktorej sme pridali ryžový ocot a soľ.

  4. 4

    Na túto vrstvu poukladáme kúsky čerstvého lososa, edamame bôby a ak chceme, extra natrhané morské riasy.

  5. 5

    Takto pripravenú misu dáme piecť na 35 minút pri 180 stupňoch na režime horný + spodný ohrev. Dĺžku pečenia môžete mierne prispôsobiť ak uvidíte, že ryža ešte nevstrebala všetku vodu.

  6. 6

    V malej miske si zmiešame suroviny na omáčku.

  7. 7

    Upečené “sushi” polejeme hotovou omáčkou a na záver posypeme sezamom. Odporúčam jedlo podávať teplé.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia