Mäso - mäsité jedlá (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Tekvicová kaša s bravčovým mäsom a zeleninová polievka so šafranom

Bravčové mäso

Príprava trvá v závislosti od počtu pomocníkov a zeleniny, či ju máme načistenú a pripravenú v mrazničke alebo nie....

prazdny

Hlavátka s hruškovo-gaštanovým ragú

Hlavné jedlá

Neslúžme jedlu, ono nech slúži nám. Aby nielen zasýtilo, ale aj potešilo. Najmä vianočný stôl...

prazdny

Pečená krkovička so zeleninou a s fazuľou

Bravčové mäso

Je šťavnatá, jej príprava je jednoduchá a dá sa urobiť na veľa spôsobov. V našej...

prazdny

Tortellini s jahňacou plnkou a so špenátom

Cestoviny

Z talianskej múky semoliny, 4 vajec, 4 žĺtkov, 100 ml olivového oleja a štipky soli...

prazdny

Bučiansky plnený kapor

Hlavné jedlá

Ryby umyjeme, odstránime hlavu, cez otvor vyberieme vnútornosti, očistíme a umyjeme. Potom ich...

prazdny

Kapor s trikolórou pečených paprík

Hlavné jedlá

Vraj do tretice všetko dobré! Preto pridávam tentoraz môj vlastný recept na úpravu ľahkostráviteľných filetov z mladého...

prazdny

Zapečený karfiolový mozoček

Hlavné jedlá

Karfiol s vajíčkami zapekaný v jenskej mise alebo v remoske.

prazdny

Plnené letné kaleráby s rybími filetami

Hlavné jedlá

Ľahké letné jedlo, ktoré nevyžaduje veľa času na prípravu.

prazdny

Pečeňové šúlance

Hlavné jedlá

Tento recept mám od svokry a velmi chuti mojim obidvom detom je trocha pracny ale oplati sa...

prazdny

Mäsové knedličky s paprikou a cestovinami

Cestoviny

"Pestré jedlo z cestovín" - Cestoviny aj mleté mäso sú obľúbené samy o sebe. Ak má polovica...

prazdny

Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano

Kuracie mäso

Listový tuscano kale jemne pikantnou horkou chuťou pripomína radicchio (obidve zeleniny priaznivo pôsobia aj na našu črevnú...

prazdny

Ražeň z kačacích pŕs a pomarančov

Hlavné jedlá

Letné grilovačky si vždy užívame aj my profesionáli. Nie sú len o jedle, ale aj o zábave, zážitku, stretnutí...

prazdny

Restované husacie či kačacie srdcia s tekvicou

Hlavné jedlá

Takto orestované srdiečka môžem úplne bez výčitiek chuťovo prirovnať k chuti veľmi drahých holubích pŕs. Čo sa mňa týka,...

prazdny

Steak z tuniaka s edamame a ponzu omáčkou

Hlavné jedlá

Japonský názov edamame v preklade znamená fazuľa na konári; používa sa na označenie ešte nezrelých sójových bôbov....

prazdny

Kurča po provensálsky

Kuracie mäso

Kurča rozdelíme na porcie a osolíme. Každú porciu obalíme plátkami slaniny, omotáme niťou alebo slaninu...

prazdny

Kukuričné mafiny s lososovou plnkou

Večera

V mise zmiešame hladkú, kukuričnú múku, soľ, korenie a prášok do pečiva. V...

prazdny

Bravčové špajle s cherry paradajkami a čili omáčkou

Bravčové mäso

Leto sa začína, a aký by to bol začiatok bez prvej letnej grilovačky. Grilovanie je...

prazdny

Teľacie medailóniky na jahodovej omáčke s dvojfarebnou štrúdľou

Hlavné jedlá

Na začiatok si dáme variť ošúpané nakrájané fialove zemiaky v osolenej vode. Potom z uvarených zemiakov...

prazdny

Jablkový šalát so sleďovými filetami

Šaláty

Jabĺčka zbavíme šupky a jadra. Jablká a kyslé uhorky nakrájame na malé kocky, cibuľu najemno...

prazdny

Hovädzí jazyk s pistáciami a tekvicovým pyré

Hovädzie mäso

Nedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou, v ktorej sa akoby spomalil čas....

prazdny

Zajačia roláda s krúpkovo-slivkovou guľkou

Hlavné jedlá

Cítiť v nej vždy iný les a inú lúku. Nielen podľa druhu a veku zveri, ale...

prazdny

Treska v bylinkovo-pivovom cestíčku

Hlavné jedlá

Nech netečie len do hrdla, ale aj do hrnca. Najmä k mäsu; kvasinky ho robia lahodnejším a zvýraznia chuť. Navyše...

prazdny

Wrapsík zo zeleninovo-krabiou plnkou

Hlavné jedlá

Včera na obed sme vôbec nevedeli čo spraviť. Až potom som uvidela na stole diétny plánik...

prazdny

Purpurový „gravalax" s chrenovou penou

Hlavné jedlá

Z citróna a pomaranča nastrúhame kôru a odšťavíme, zamiešame s korením a nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou. Rovnomerne rozdelíme...

prazdny

Tuniakové frikadelky so zeleninou podľa Lenky Šóošovej

Hlavné jedlá

Takéto frikadelky či karbonátky sú výborným tipom moderátorky Lenky Šóošovej, ako zamaskovať v jedle zeleninu, ktorú...

prazdny

Pstruh s plnkou zo šampiňónov

Hlavné jedlá

Zeleninu a šampiňóny očistíme a najemno pokrájame. Na masle osmažíme do zlatista cibuľu, pridáme zeler,...

Mäso