
Krevety s vanilkovo-vínno-kokosovou omáčkou
Vidím, následne po pridaní rcp, že už jedny krevety boli pridané, nevadí tak budú...

Hovädzí guláš, pre nešoférov
Vysvetlivky:1. ja viem, že "hovadzí" má byť správne "hovadzí", ale ani za svet, neviem ako dať a...

Žemličky s krkovičkou a so sladkokyslou cibuľou
Silvestrovská kuchyňa je výnimočná. Nie je o tanieri všedného dňa ani o sviatočných jedlách podľa zvykov...

Kuracie stehienka pod jablkovo-syrovou perinkou
Jednoduché a veľmi chutné kuracie mäsko.

Bahamská rybacia polievka s floridskou úpravou
Túto polievku Bahamčania jedia na raňajky a musím povedať, že presne viem prečo! Vyskúšaj aj ty!...

Pečené zemiaky s kyslou rybou
Zbadala som tu recept na plnené zemiaky a napadlo ma jedlo, čo som prvý raz ochutnala...

Rybie ihly starého námorníka
Druhý z receptov, ktoré sa tešili mimoriadnej obľube medzi moreplavcami. Takto pripravené makrely ako keby...

Pražená ryža s kuracím mäsom z teplovzdušnej fritézty
Rýchly obed alebo večera! Jednoduchá domáca pražená ryža s kuracím mäsom inšpirovaná Áziou....

Krevety na zeleninovom lôžku
Komerčný recept<br /> Tanier kreviet naservírovaných na opečenej zelenine so šalátom z reďkovky a jarnej cibuľky je lákavou...

Ryža s krevetami a kalamármi
Najprv si pripravte domáci vývar. Krevety ošúpte a odstráňte hlavy. Nakrájajte mrkvu a pór.

Špagetové omelety
Takéto omelety som jedla na obed v práci. Tam ich plnili sójovým mäsom pre vegetariánov...

Pečená šunka s maslovou zeleninou a vajíčkovou penou
Zaúdenú šunku z pleca alebo stehna najlepšie deň vopred uvaríme domäkka v mierne osolenej vode spolu s...

Rýchle mäsko
Bravčové mäso sa pošpykuje kuskami cesnaku, posolíme, posypeme rascou. Dáme do tlakového hrnca a podlejeme...

Zemiaková placka plnená husacími pľúcami
V osolenej a okorenenej vode na miernom ohni uvaríme pľúca a necháme vychladnúť. Zemiaky očistíme a na...

Kačka v ryži
Cibuľu, koreňovú zeleninu a slaninu pokrájame na malé kúsky a opečieme na oleji dozlatista. Na...

Kuracie stehno na dubáčikoch
Recept, ktorý chcem predstaviť, patrí medzi obľúbené. Hydinové mäsko je často v našom jedálničku....

Pikantné muffiny
Cibuľku pokrájame na drobno a cesnak prelisujeme. V hrnci ohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľku...

Zapečená paštéta s bylinkami
Nadrobno nakrájanú žemľu zalejeme smotanou a po chvíli ju vmiešame k mletému bôčiku s pomletou pečeňou...

Guláš s jablkami
Pliecko pokrájame na väčšie kúsky, obalíme v múke a opečieme na bravčovej masti. Zalejeme ho...

Lesné Nachetoone
Tento recept pochádza z bujarej chatovej oslavy v lese. Po štyroch dňoch oslavovania sme sa rozhodli,...

Steak z tuniaka s edamame a ponzu omáčkou
Japonský názov edamame v preklade znamená fazuľa na konári; používa sa na označenie ešte nezrelých sójových bôbov....

Zapečené šunkové závitky
Nakrájané kolieska širšej šunkovej salámy potrieme kečupom, posypeme natenko nakrájaným pórom a strúhaným syrom. Plátky...

Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...

Kapustové batôžky
Veľké vrchné listy z hlávkovej kapusty odložíme a kapustu nakrájame na rezance. Cibuľu očistíme, nasekáme...