
Jahňacie mäso v zelenej palacinke s karfiolovým pyré
Cherry paradajky umyjeme, vysušíme a rozpolíme. Naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme a...

Guláš s jablkami
Pliecko pokrájame na väčšie kúsky, obalíme v múke a opečieme na bravčovej masti. Zalejeme ho...

Rebierka v sladkokyslej omáčke s jazmínovou ryžou
Vitajte v kuchyni plnej vôní a chuťových explózií! Dnes vám predstavíme recept na lahodné rebierka v sladkokyslej omáčke, podávané s jazmínovou ryžou....

Tatarákový závin
Hovädzie mäso si zomelieme na mäsovom mlynčeku na jemno, najlepšie niekoľkokrát na jemnú kašičku. Cibuľu...

Kapustové frikadelky so smotanovo-cesnakovým dresingom
Čínsku kapustu nasekáme na jemné rezančeky. Nasolíme a necháme odpočívať asi 10 minút. Rožky nakrájame na malé...

Čavojské fašírky z kuracích pečienok
Recept pochádza od mojej babky, je ľahký na prípravu a nikdy s ním nič nepokazím...

Bahamská rybacia polievka s floridskou úpravou
Túto polievku Bahamčania jedia na raňajky a musím povedať, že presne viem prečo! Vyskúšaj aj ty!...

Kaleráby plnené mäsom a šampiňónmi
Kaleráby očistíme a zrežeme z nich vršky. Vnútro vyberieme, osolíme, podlejeme vodou a prikryté...

Baklažány plnené kuracími stehienkami
Dnes som otvorila chladničku-a pripravila k obedu , to čo so tam našla. Keďže najradšej varím...

Zapečené cibule plnené mäsom
Tento recept mi pripomenul časopis Dobré jedlo a veruže som ho už dávno nerobila. Ale mala som...

Plnené jahňacie pliecko so zeleninou a zemiakmi
Plnené jahňacie pliecko so zeleninou dusenou na pare a opekanými zemiakmi.

Sušenými paradajkami plnené kuracie stehná s višňovým likérom
Nedeľný obed trošku v chutnejšom prevedení. Plnila som sušeným paradajkami a pred koncom pečenia som stehná...

Bôčik zapečený s cestovinou
Bôčik pomelieme, dáme na spenenú cibuľu, pridáme cesnak, soľ, vodu a dusíme, ...

Fašiangový šalát
Syr a salámu nakrájame na tenké rezance, zeleninu na malé kocky, pridáme hrášok a zalejeme...

Roštenka s grilovanou kukuricou a barbecue omáčkou
Rozpálime gril, (musí byť poriadne horúci, aby sa mäso uzatvorilo a nevytiekla šťava). Mäso grilujeme...

Hutný guláš bombajstický
Tento recepis nepatrí do kolekcie mojich zdravých či racionálnych. Je však stále zima, organizmus potrebuje...

Pečená krkovička s paprikovo-cviklovým krémom
Bravčovú krkovičku si umyjeme osušíme nakrájame a naložíme do pácu na 12 hodín. Potom z každej...

Pangacius celkom zdravo
Dnes som dostal chuť na ryby tak som prehrabal mrazák či tam niečo nieje a našlo sa....

Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...

Pirohy s pečeňovo–bryndzovou plnkou
Cesto: Zemiaky deň vopred umyjeme, uvaríme v šupe domäkka a ošúpeme. Na druhý deň ich...

Stroganov so sírovcom
Sírovec je chutná žltá huba, ktorá rastie na kmeňoch listnatých stromov. Jedlé sú mladé plodnice....

Zemiaky zapečené s cviklou
Cvikla je veľmi zdravá zelenina a dá sa pripraviť na mnoho spôsobov.

Morčacie prsia s plnenými šampiňónmi a zeleninou
Morčacie prsia si nakoreníme korením 4 farieb, provensálskymi bylinkami a soľou. Panvicu rozpálime a dáme...

Teľacie medailóniky s jahodovou omáčkou a dvojfarebnou štrúdľou
Štrúdľa: Fialové zemiaky uvaríme v slanej vode, očistíme a roztlačíme. Dochutíme soľou, korením, pridáme...

Kurča s medom
Kurča nakrájame na rezance. Zohrejeme olej, pridáme med a miešame, aby veľmi neskaramelizoval...

Kurča a la Barrandov
Ten to recept som si opísal s kuchárskej knihy ktorú vydal Peter Novotný.